Головна  →  Новини  →  27 жовтня 2016

150 майстрів з усієї країни будуть змагатися за звання кращого на чемпіонаті робітничих професій WorldSkills

31 жовтня вперше в історії України відбудеться конкурс професійних майстрів на чемпіонаті робітничих професій WorldSkills Ukraine. Конкурс, який на ряду з робітничими кваліфікаціями об’єднує і такі високотехнологічні професії як робототехніка, проходить в усьому світі вже понад 50 років.
Про це повідомив під час прес-конференції в «Укрінформ» в.о. Голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко.
«В центрах зайнятості більше 50% зареєстрованих безробітних мають вищу освіту. Тому ми можемо говорити про те, що навчання у виші не гарантує працевлаштування. В той же час спостерігається значний дефіцит робітничих професій, які на сьогоднішній день добре оплачуються. Тому, як тільки ми почули, що конкурс робітничих професій WorldSkills приходить в Україну, то одразу ж погодились виступити співорганізаторами. Вже в цьому році наші безробітні змагатимуться за звання кращого під час всеукраїнського чемпіонату в Києві», ― зазначив В. Ярошенко.
WorldSkills International (WSI) ― міжнародна некомерційна асоціація, метою якої є підвищення статусу і стандартів професійної підготовки та кваліфікації по всьому світу, популяризація робітничих професій через проведення міжнародних змагань по всьому світу. Її основна діяльність ― організація і проведення професійних змагань різного рівня для молодих людей у віці 18 – 22 років.
Заснована асоціація ще у 1953 році, і на сьогодні в змаганнях приймають участь професіонали з 72 країн світу.
«WorldSkills Ukraine – це перший конкурс в Україні, який проведуть за правилами руху, до якого приєдналося більш ніж 70 країн світу. Важливість участі України у міжнародному русі WSI полягає в тому, що це підвищить престиж робітничих професій серед молоді та сприятиме інтеграції професійної освіти України у міжнародну систему підготовки кадрів. Переможці конкурсу наступного року представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях, які відбудуться в Абу-Дабі», ― додав голова громадської організації «WorldSkills Ukraine» Сергій Рибак.
В цьому році конкурс проводитиметься з 11 професійних компетенцій: кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, ресторанний сервіс, перукарське мистецтво, дизайн одягу, мехатроніка, мобільна робототехніка, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, монтажні роботи санітарно-технічних систем та устаткування. У конкурсі візьмуть участь 150 учасників з 25 регіонів країни.


Відділ комунікації з громадськістю та ЗМІ

Державної служби зайнятості

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку