Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2016

Служба зайнятості зменшить кількість адміністративно-господарського персоналу на 40%

У рамках реформування державної служби зайнятості заплановано передати ряд адміністративних функцій базових центрів зайнятості на регіональний рівень. Таким чином, кількість персоналу базових центрів зайнятості, яка займається адміністративно–господарською діяльністю, буде зменшена на 40%. Разом із тим, чисельність працівників базового рівня, які надають послуги клієнтам, буде збільшена на 6%.

Про це заявив виконуючий обов’язки Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко під час робочої поїздки до Рівненської області.

Звісно, без відповідних законодавчих змін досить важко впроваджувати позитивні зміни у роботі Служби. Проте, не чекаючи їх, ми вже робимо рішучі кроки до впровадження реформи та покращення роботи Служби. Так, ми пішли на серйозне скорочення працівників, які займаються адміністративною та господарською діяльністю і, разом із тим, збільшуємо кількість персоналу, який буде безпосередньо надавати послуги населенню та роботодавцям”, - наголосив В. Ярошенко.

За його словами, очікується, що після відповідних реорганізаційних дій чисельність працівників базового рівня в цілому буде зменшено майже на 9 %.

Також, у зв’язку із запланованою реорганізацією буде зменшено кількість приміщень Служби на 41 одиницю, з яких 6 - орендуються. Це зумовить значне скорочення витрат Служби на придбання предметів, обладнання, інвентарю, оплату оренди та комунальних послуг.

Як зазначив в.о. Голови ДСЗ, для мінімізації адміністративного навантаження та підвищення ефективності роботи, центри зайнятості, також, втратять статус юридичних осіб, замість них будуть створені філії. “Після такої реорганізації базові центри будуть розвантажені з точки зору документообігу – він дійсно зменшиться, не буде великого бюрократичного тягаря, який відволікав увагу працівників від надання послуг. Центри зайнятості зможуть сфокусуватись на наданні послуг населенню та роботодавцям. Як результат – зросте якість послуг”, – підкреслив В. Ярошенко. На даний час опрацьовується питання щодо примірної структури новостворених філій, професійний та кількісний склад їх працівників.

Філії діятимуть на підставі положення, яке встановлюватиме зміст і порядок їх діяльності. Всього у Службі зайнятості з понад 580 діючих юридичних осіб планується залишити 81, з них 25 – в обласних центрах зайнятості та 56 – у великих базових центрах. Після відповідних кадрових змін загальна кількість співробітників служби зайнятості буде скорочена до 12 230 працівників.

 

Відділ комунікації з громадськістю та ЗМІ

Державної служби зайнятості

(Центрального апарату)

Перейти до спискуВерсiя для друку