Головна  →  Новини  →  27 вересня 2016

Центри зайнятості будуть покривати витрати на “комуналку” за рахунок вторсировини

В усіх центрах зайнятості міста Києва та Київської області стартує пілотний проект щодо збору макулатури, пластику та лампочок. За рахунок отриманих коштів від реалізації вторсировини центри зайнятості будуть покривати частину витрат на опалення та інші комунальні послуги.
Про нововведення розповів заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко під час зустрічі із керівництвом підприємства “Київміськвторресурси”.
“Реформа служби зайнятості – це не лише покращення послуг та виведення їх у онлайн, а й зміна світосприйняття. Ми приєдналися до нового суспільного руху за збереження екології. Щоденно у центрах зайнятості досить великий потік клієнтів. Усе сміття, папір, пластик, лампочки будуть сортуватись для вторинної переробки. Пілот почнеться у місті Києві та області. Далі плануємо масштабуватися на всю країну”, ― зазначив С. Кравченко.
За його словами, весь цивілізований світ давно використовує сміття і відходи життєдіяльності людини на благо своїх країн. Це дає можливість не тільки зберегти природні ресурси, а й замінити традиційні види палива і енергії більш дешевими і при цьому не завдавати шкоди природі. Україна поступово переходить до числа країн, які приділяють велику увагу екології та вторинній переробці сміття.
“Звісно виручені кошти будуть тільки частково покривати витрати на опалення та комунальні послуги. Проте це дуже правильна справа. Ми сподіваємось, що наші дії стануть прикладом й для інших органів влади”, - зазначив С.Кравченко.
Для зручного збору та вивезення вторсировини “Київмісквторресурси” надасть спеціальні контейнери для усіх центрів зайнятості столиці та області. Після їх наповнення підприємство буде самостійно вивозити вторинні матеріали на переробку.
“Київмісквторресурси” - це одне з найстаріших підприємств в Україні, яке займається переробкою вторсировини.

 
Відділ комунікації з громадськістю та ЗМІ

Державної служби зайнятості (Центрального апарату)

Перейти до спискуВерсiя для друку