Головна  →  Новини  →  16 вересня 2013

У столиці відсвяткували День фізичної культури і спорту

У столиці відсвяткували День фізичної культури і спорту

Незважаючи на несприятливі погодні умови, у столиці відбулися святкові заходи з нагоди Дня фізичної культури та спорту.

Як і планувалося, опівдні на Хрещатику відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського олімпійського уроку. В урочистостях взяли участь Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіулін, голова КМДА Олександр Попов, заступник голови КМДА Віктор Корж, голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, а також олімпійські чемпіони та представники спортивної громадськості.

«Приємно, що спортивний гарт переміг негоду і, незважаючи на дощ, на Хрещатику панує святкова атмосфера. Цене дивно, адже столиця є флагманом вітчизняного спорту. Сьогодні у районах Києва відбувається чимало фізкультурно-масових заходів, які передусім покликані популяризувати здоровий спосіб життя. При цьому основним завданням влади є створення та поліпшення спортивної інфраструктури. Реалізації муніципальних ініціатив наразі сприяє низка потужних проектів за участю представників приватного сектору, а крім того, державна політика та соціальні ініціативи Президента України», – зазначив Олександр Попов.

Очільник міськдержадміністрації також відвідав виставку-форум «Спорт та спортивна індустрія України», де вручив подяки вихованцям столичних дитячо-юнацьких спортивних шкіл за їхні значні досягнення та з нагоди Дня фізичної культури та спорту.

О 19:00 на Майдані Незалежності розпочався благодійний гала-концерт «Жива планета» під гаслом «Спорт об’єднує!». У рамках заходу голова КМДА Олександр Попов вручив призи кращим представникам інноваційних видів спорту столиці.

У концертній програмі: показові виступи спортсменів, а також творчі дарунки популярних виконавців – Mia Martina (Канада), Ray Horton, Movetown (Німеччина), Dan Balan (Молдова), Нюша (Росія) та гурти – «Джанго» (Україна), «RENATA» (Україна), а також національний академічний ансамбль танцю України ім. П. Вірського.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку