Головна  →  Новини  →  16 вересня 2013

Столичні комунальники будуть готові розпочати подачу теплоносія з 1 жовтня

Столичні комунальники будуть готові розпочати подачу теплоносія з 1 жовтня

У разі якщо впродовж трьох днів середньодобова температура повітря складатиме менше 8 градусів, комунальники будуть готові подати теплоносій вже з 1 жовтня. Про це під час розширеної апаратної наради заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Теплові мережі міста готові до початку опалювального сезону. Тому, за необхідності, ми зможемо подати теплоносій і раніше. Однак, у будь якому разі, навіть якщо до 15 жовтня в місті буде тепло – ми розпочнемо опалювальний сезон. Адже мереж і споживачів багато, потрібний певний час, аби підключити все місто. Спочатку до опалення підключатимуть соціальну сферу, після чого поступово потеплішає і у домівках киян», – розповів Олександр Попов.

Про готовність міського господарства до початку опалювального сезону під час розширеної апаратної наради доповідав і директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький.

«Підготовка житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період здійснюється згідно запланованих графіків, що дає підстави для вчасного та якісного початку та проходження опалювального сезону. Сьогодні столиця на 98% готова до зими. У той же час, ситуація, яка виникла в міжопалювальний період з постачанням гарячої води, викликає значні нарікання з боку мешканців міста. Про це свідчить кількість звернень громадян до Контактного центру Києва щодо відсутності або неякісного гарячого водопостачання, яких з початку року складає 24% від загальної кількості звернень з питань житлово-комунального господарство. Тому нам терміново необхідно закінчити всі будівельні та ремонтно-відновлювальні роботи, аби з 1 жовтня розпочати подачу теплоносія в мережу, якщо у цьому буде потреба», – сказав Дмитро Новицький.

Віндодав, що всім споживачам, які деякий час не отримували гаряче водопостачання або отримували послугу не в повній мірі, будуть зроблені відповідні перерахунки за фактично надані послуги з постачання гарячої води. Контроль за виконанням цього доручення покладено на районні державні адміністрації.

Також Дмитро Новицький зауважив, що впродовж останніх трьох років ПАТ «Київенерго» спрямовує значні кошти у перекладання теплових мереж. Як результат – під час опалювального сезону відслідковується позитивна динаміка. Так, якщо у 2010-2011 рр. під час осінньо-зимового періоду було виявлено 3982 пошкодження, у 2011-2012 рр. – 3902, а у 2012-2013 рр. – уже 3702 пошкодження.

Директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький також наголосив на необхідності посилити матеріальне та технічне забезпечення аварійно-відновлювальної служби ПАТ «Київенерго».

Крімтого, він запропонував створити при кожній райдержадміністрації групи оперативного реагування на ситуації, що виникають під час початку опалювального сезону, у складі представників районних комунальних служб. Адже виконання відповідних заходів сприятиме сталому входженню столиці в опалювальний сезон.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку