Головна  →  Новини  →  1 серпня 2016

Проведено засідання районної Ради з питань безпечної життєдіяльності населення

Проведено засідання районної Ради з питань безпечної життєдіяльності населення

29 липня 2016 року в Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації проведено засідання районної Ради з питань безпечної життєдіяльності населення (далі – Рада) на тему: «Аналіз виробничого травматизму за І півріччя 2016 року. Зміни в законодавстві України щодо атестації робочих місць за умовами праці та гігієни праці».

В роботі Ради взяли участь та були запрошені представники Київської міської державної адміністрації, секторів з питань охорони праці Голосіївської, Печерської, Подільських районних адміністрацій та щомісячного спеціалізованого журналу «Охорона праці».

Традиційно Раду розпочали зі стану та аналізу виробничого травматизму на підприємствах району, було наведено статистику, а також причини та наслідки нещасних випадків.

За І півріччя 2016 року  на підприємствах, установах та організаціях Оболонського району міста Києва сталось 10 нещасних випадків, які визнані «пов'язаними з виробництвом», групові та зі смертельним наслідком не зареєстровані.

У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року травмовано на 2 особи менше (травмовано –  12 осіб).

Згідно проведеного аналізу, основними причинами травмувань є організаційні, а саме: невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків, порушення правил трудової та виробничої дисципліни, та інші.

Найбільша кількість нещасних випадків сталась з працівниками, які мають загальний стаж роботи 15 років (3 випадки) та понад 40 років (3 випадки).

Більшість нещасних випадків виникло в ранкові години з 9 до 11 (3 випадки) та в післяобідній час з 15 до 17 (3 випадки). Якщо проаналізувати по днях тижня, то це по вівторках та четвергах – по 3 випадки, в п'ятницю – 2 випадки.

Заключною частиною засідання, стала доповідь провідного експерта НААУ, провідного викладача IRCA, провідного аудитора та консультанта Лисенка О.І. щодо інтегрованих системах менеджменту на підприємствах.

 

Сектор охорони праці та життєзабезпечення УПСЗН ОРДА

 

Перейти до спискуВерсiя для друку