Головна  →  Новини  →  11 липня 2016

Надбавка на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи а віком до 18 років

 У зв’язку із прийняттям 17 травня 2016 року Верховною Радою України Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за дітьми-інвалідами та інвалідами І групи» за № 1369 VIII, яким передбачається з 01 січня 2017 року призначення надбавки на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А одному з батьків, прийомних батьків, батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, усиновителів, опікуну, піклувальнику незалежно від факту роботи, навчання, служби.

У випадку неотримання надбавки на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А станом на 01 січня 2017 року, громадяни мають  право звернутись до управління праці та соціального захисту населення за призначенням надбавки з 01.01.2017. Надбавка на догляд призначається з дати надання заяви з комплектом документів.

При собі мати: паспорт; ідентифікаційний номер; свідоцтво про народження дитини; довідку з навчального закладу на дитину; довідку про склад сім’ї, рішення про встановлення опіки чи піклування над дитиною-інвалідом (для опікунів і піклувальників дітей-інвалідів).

 

   Управління праці та соціального

захисту населення

т.4679866, 4899174

 

Перейти до спискуВерсiя для друку