Головна  →  Новини  →  17 вересня 2013

Здоровий спосіб життя - ключова позиція учнів гімназії «Потенціал»

Здоров'ям учнів опікується  весь педагогічний колектив гімназії «Потенціал».  Завдяки співпраці з центром Євмінова систематично проводиться профілактична роботу з використанням дощок Євмінова. Зал з відповідним обладнанням є безкоштовним і відкривається для учнів у другій половині дня, то ж можна за власним бажанням його відвідувати. Його призначення - профілактика хвороб хребта. Для цього керівником фінтес-залу була розроблена спеціальна програма «Основи здорового способу життя».

У гімназії є спеціальний фітнес-зал для учнів 8-11 класів, які вивчають курс за програмою «Основи здорового способу життя», що була складена керівником цього фінтес-залу. Ця програма має гриф Міністерства освіти і науки і заннятя за нею є у шкільному розкладі та обов'язковими для учнів 8-х класів. Далі діти займаються там за власним бажанням. Як повідомляє директор гімназії Алла Петрівна Малішевська: «Для того щоб щось робити, треба усвідомлено спочатку це спробувати».

За сприяння Інституту екології, у гімназії проводиться цикл лекцій для батьків з різних здоров'язберігаючих технологій, а також здійснюється діагнозування учнів 5-х класів.

Директор гімназії Алла Петрівна Малішевська зазначає: «За результатами профілактичної і діагностичної роботи діти отримують паспорт здоров'я, з інформацією про свій стан».

Гімназія задіяна у проекті «Олімпійська освіта в навчальних закладах» і співпрацює з Олімпійським комітетом під гаслом - «Виховання дітей через олімпійські ідеали».

Відповідно до плану роботи на тему шкоди тютюнопаління здійснюється співпраця з КНУ ім. Тараса Шевченка, проводиться гурткова робота під керівництвом випускника гімназії. Гурток є тематичним і до нього запрошують студентів з різних кафедр, наприклад, вірусології, імунології та інших. Вони проводять бесіди за темами: СНІД, тютюнопаління, грип та ін. Також за співпраці з Міським центром здоров'я проводяться бесіди і уроки на теми: здорового харчування, профілактики СНІДу, для дівчат - шкідливості абортів та багато інших.

«У нас проблема тютюнопаління у гімназії себе вичерпала» - уточнює заступник директора Білик Ольга Володимирівна. «Цьому посприяв коллектив школи, та проведені бесіди і уроки. У нас гімназія - де діти не палять!»

Також на базі гімназії проводять не лише бесіди, а й акція «Будь здоровим». Студенти КНУ Шевченка проводять для учнів тематичні акції: профілактика СНІДу, туберкульозу, герпесу, «Віруси кохання» та ін. Керівник-куратор цієї роботи зі студентами та учнями Зубик Юрій Анатолійович.

Спільні заняття та заходи проводяться також із центром МНС України в місті Києві для оволодіння пожежно-рятувальним мінімумом. Заняття проводяться як на базі гімназії, так і на базі центру на тему: «Вчимося діяти в екстримальних ситуаціях».

_dsc0063

_dsc0064

_dsc0067

_dsc0070

_dsc0073

_dsc0078

_dsc0079

_dsc0082

_dsc0090

_dsc0096

 
Перейти до спискуВерсiя для друку