КМДА Київська міська державна адміністрація


22 червня 2016

Відбувся мітинг-реквієм по вшануванню пам’яті жертв війни в Україні

Відбувся мітинг-реквієм по вшануванню пам’яті жертв війни в Україні

22 червня  з нагоди  Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні біля пам’ятника воїнам Другої світової війни відбувся мітинг –реквієм. Ветерани Другої світової війни разом з представниками районної влади та учасниками заходу вшанували пам'ять тих, хто ціною власного життя дарували мирне сьогодення.

До ветеранів та громадськості звернувся Лелюк Роман Валерійович перший заступник голови  Оболонської райдержадміністрації. «22 червня 1941 року Україна опинилася в епіцентрі подій  ІІ світової війни. Двічі, руйнівною хвилею прокотилася війна нашою землею. Кожне село, селище, місто чи містечко зазнало жахіть ІІ світової війни.  Кожен п’ятий співвітчизник не повернувся до рідної домівки. В цей день ми згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу. Про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані.

Ми ніколи не забудемо подвигу всіх тих, хто захистив нашу Батьківщину під час Другої світової війни, відстояв право людей на вільне життя.»,- зазначив Роман Лелюк.

 Пам'ять усіх загиблих  присутні вшанували хвилиною мовчання. Після чого учасники мітингу - реквієму поклали квіти до пам'ятника.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.