КМДА Київська міська державна адміністрація


2 вересня 2013

Позашкільні заклади Оболоні взяли участь в ярмарку майстер-класів

На Хрещатику, в рамках акції «Дай руку першокласнику»,  відбувся ярмарок майстер–класів, який представляли усі позашкільні навчальні заклади від десяти районів міста Києва.

Оболонський район презентував діяльність позашкільних навчальних закладів і демонстрував найцікавіші технології навчання і розвитку дитини. Педагогічні колективи  проводили не тільки майстер класи, а й показові виступи танцювальних колективів, гімнастів та демонстрували цікаві наукові експерименти та досліди.

На майстер клас з бальних танців до ЦТДЮ завітав і Григорій Чапкіс. Він провів майстер–клас з класичного вальсу. На пам'ять зробили спільне фото учасників майстер класу, Григорія Чапкіса, директора ЦТДЮ – Галини Гудими, вихованців та гостей.

Оболонськийрайон нараховує близько десятка різнопрофільних позашкільних навчальних закладів та нараховує понад 12 тис. учнів. Навчальний процесс має великий спектр напрямків, серед яких є технічні, художні, краєзнавчі, патріотичні,спортивні та наукові.

Перлиною Оболоні можна назвати народну студію образотворчого мистецтва Дитячого оздоровчо-екологічного центру, який включає в себе  школу народних ремесел, зразкову студія кераміки, гурток моделювання з паперу, та школу вжиткового рукоділля.

Інноваційноорганізована діяльність відділень фізики, астрономії, технічних та комп’ютерних наук в системі Малої Академії Наук на базі Центру науково технічної творчості молоді «Сфера».

Звання «Народний художній колектив» має 8-м колективів Центру творчості дітей та юнацтва і по праву є гордістю міста Києва.

Важливу роль у розвитку особистості дитини відіграють юнацькі спортивні школи. Так на базі школи олімпійського резерву «Зміна» формуються збірні команди міста Києва з футболу для участі у спортивних іграх школярів України.

Для проведення навчально-виховної роботи Центр «Єдність» має великий спортивно-оздоровчий комплекс, який знаходиться у центрі масиву “Оболонь” і учні середньої школи з задоволенням  відвідують його гуртки.

Патріотичне виховання учнів старших класів проводять професійні викладачі клубу «Школа мужності» у якому проводяться заняття з вогневої підготовки, східних єдиноборств: карате, рукопашний бій, айкідо, таеквон-до, кікбоксінгу, та бесіди про шкідливість тютюнопаління та вживання алкоголю.

Починаючи з гуртків початкового рівня, викладачі залучають вихованців до проектної діяльності, активної самостійної роботи, з метою набуття пізнавальних, практичних навичок та формування життєвих компетентностей.

Вихованці центрів є неодноразовими призерами і переможцями різноманітних чемпіонатів та турнірів України та Європи.

Ансамблі центрів творчості відомі за межами України. Вони з успіхом виступали з концертними програмами та брали участь у Міжнародних фестивалях і конкурсах в Польщі, Чехії, Болгарії, Словенії, Німеччині, Італії, Франції, Греції, Португалії. Та найголовніше їх знає кожен  маленький мешканець Оболоні.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.