КМДА Київська міська державна адміністрація


13 квітня 2016

Київський Фестиваль КВК ім. Л.П. Телятнікова «Як тебе не спалити Києве мій?»

Щорічно, протягом шістнадцяти років у столиці проводиться Київський Фестиваль КВК ім. Л.П. Телятнікова «Як тебе не спалити Києве мій?».  Цей інтерактивний захід став чудовою традицією, котра змушує учнівську молодь об’єднуватись та у грайливій формі відображати правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, а також роботу пожежно-рятувальних підрозділів.

Так, 12 квітня на базі загальноосвітнього навчального закладу № 175 відбувся Перший зональний етап вже XVII Фестивалю КВК юних пожежних. У даному етапі беруть участь команди, котрі представляють чотири райони. Таке право вони отримали за результатами проведення районних етапів, де шкільні команди змагались за право представляти на зональному етапі не лише свій навчальний заклад, а й весь район. Для зручності, всі райони було поділено на три зони. Переможці цих зон мають зустрітися у фінальному етапі фестивалю в кінці травня

Отже, за результатами районних турів, до I зони потрапило п’ять команд: «Спалах» школи № 78 та «Вогнегасник» школи № 171 Печерського району; «Самоспас» школи  № 173 Солом’янського району; «Спалах» школи № 232 Оболонського району та «Гідрант» школи №175 Шевченківського  району.

Традиційно команди змагались у трьох конкурсах. Під час першого конкурсу «Візитка» усі учасники мали дотепно та грайливо представити свою команду глядачам та членам журі. Після цього команди виконали свої авторські пісні із самостійно складеними словами та музикою, аби отримати першість в конкурсі «Найкраща авторська пісня». Останній конкурс «Домашнє завдання» був найскладніший. Протягом 10 хвилин учасники мали демонструвати не лише своє вміння жартувати, а й здібність  у грайливій формі підносити глядачами особливості пожежно-рятувальної справи та правила безпеки життєдіяльності.

Після завершення виступів усіх команд-учасниць, журі прийняло не легке, але справедливе рішення щодо переможців та призерів зонального етапу. Не дивлячись на яскраву гру кожної з команд, перше місце та можливість боротись за перемогу у фінальному етапі отримала команда  «Спалах» Печерського району. Друге та третє місце відповідно посіли команди «Самоспас» Солом’янського району та «Спалах» Оболонського району. За результатами голосування у конкурсі «Найкраща авторська пісня» також перемогла команда «Спалах» Печерського району, котра найкраще відобразила у пісні особливості пожежно-рятувальної служби та героїчні будні вогнеборців.

Оболонське РУ ГУ ДСНС України у м. Києві вітає переможців та бажає подальших успіхів у боротьбі на міському етапі XVII фестивалю КВК юних пожежних ім. Л.П. Телятнікова.     

 

   



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.