Головна  →  Новини  →  24 березня 2016

Під головуванням Олександра Цибульщака відбулась апаратна нарада

Під головуванням Олександра Цибульщака відбулась апаратна нарада

24 березня 2016 року під головуванням Олександра Цибульщака та за участю керівників структурних підрозділів, служб та комунальних підприємств району відбулась апаратна нарада.

Відповідно до порядку денного було розглянуто наступні питання:

1. Про хід проведення весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану Оболонського району м. Києва у 2016 році.

2. Про реформу у сфері державних закупівель та стан впровадження електронних закупівель в Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації.

Начальник відділу контролю за благоустроєм та екології Олексій Нікитюк повідомив присутнім, що в цьому році весняний двомісячник з благоустрою розпочався 14 березня та триватиме до 06 травня. Крім того, 16 квітня планується проведення Дня довкілля, що дасть змогу збільшити площу зелених насаджень та привести у належний санітарний стан території району. Під час доповіді Олексій Олександрович надав інформацію щодо адрес, де проведено організаційні заходи по приведенню до належного санітарного стану засмічених територій, а також об’єктів комплексного благоустрою, які заплановано ввести в експлуатацію. Водночас, були підняті проблемні питання, зокрема, засмічення зеленої зони після заміни реклами на рекламних конструкціях, утримання дитячих та спортивних майданчиків, паркування автотранспорту на зелених зонах, стихійна торгівля тощо.

Про роботу Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень доповіла директор підприємства Марія Олексіївна Ковальчук. Вона зауважила, що під час проведення двомісячника з благоустрою планується збирання та вивезення побутового сміття, опалого листя, ліквідація загального засмічення зеленої зони, берегових смуг водойм. З метою попередження спалювання сміття буде встановлено інформаційні таблички, дошки. Крім того, установлять перепони для запобігання заїзду автівок на зелену зону (176м/п) та дві «П»-подібні огорожі сміттєвих контейнерів в парку Оболонь та у сквері біля кінотеатру Братислава. Планується відновлення зовнішнього вигляду газонів (оброблення, вирівняння ґрунту культиватором, завезення рослинного ґрунту та органічного компостного перегною (220т), посів насіння газонних трав (500кг). Розпочато роботи по підготовці садивного матеріалу (дерев, кущів). 23 квітня в рамках всеукраїнської соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом!» на різних районних об’єктах буде проведена одноденна толока з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку. Також передбачено проведення капітального ремонту 10 об’єктів благоустрою для забезпечення комфортного відпочинку мешканців району та гостей столиці із використанням зелених насаджень, адаптованих до стресових умов довкілля.

Начальник дільниці КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них» Оболонського району Валерій Михайлович Шабельніков повідомив про планові показники підприємства у виконанні заходів весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану м. Києва у 2016 році.

Про роботу КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району міста Києва» під час проведення місячника з благоустрою повідомила в.о. директора КП Олена Василівна Лошкарьова. Зокрема, у своєму виступі вона зазначила, що на обслуговуванні підприємства знаходиться 627 житлових будинків з прилеглими до них прибудинковими територіями. На прибудинкових територіях ЖЕД 501-515 виставлено 1262 контейнерів 1,1 м3 для вивозу твердих побутових відходів та 16 контейнерів «КУБО». Для покращення якості надання послуг з вивезення побутових відходів продовжуються роботи із впровадження системи роздільного збирання, на прибудинкових територіях ЖЕД 507-511 КП «Київкомунсервіс» виставлені контейнери 1.1 м3(сітки) для роздільного збору ТПВ в кількості 105 одиниць. Постійно вживаються заходи щодо підтримки прибудинкових територій в належному санітарному стані. Для проведення весняного двомісячника підприємством заплановано виконати роботи на суму 3019,17 тис.грн. З початку весняного двомісячника з благоустрою розпочато роботи по ремонту та відновленню дитячих та спортивних майданчиків, станом на сьогоднішній день підприємством уже закуплено 4 т вапна та фарбу різних кольорів – 2525 кг.

З другого питання порядку денного присутніх ознайомила Жанна Євгенівна Рубцова – старший інспектор сектора державних закупівель відділу бухгалтерського обліку та звітності Оболонської РДА. Вона наголосила, що в законодавстві, що регулює сферу державних закупівель в Україні, відбувається глибинна реформа. Україна взяла курс на євроінтеграцію, отримує міжнародну фінансову допомогу від МВФ, підписала Угоду про асоціацію з ЄС і відповідно має ряд зобов’язань по приведенню законодавства в цілому і законодавства в сфері державних закупівель у відповідність до міжнародних стандартів та стандартів ЄС. 19 лютого 2016 року набув чинності Закон України “Про публічні закупівлі” від 25.12.2015 р. №922-VIII, яким передбачено радикальні зміни в системі державних (публічних) закупівель в Україні. Державні кошти, кошти підприємств – введено єдине визначення - публічні кошти. Закон застосовується за умови, якщо вартість предмету закупівлі дорівнює або перевищує для: товарів, послуг – 200 тис. грн., робіт - 1,5 млн. грн. У разі здійснення «допорогових» закупівель замовники повинні дотримуватись принципів здійснення публічних закупівель. встановлених цим законом та можуть використовувати електронну систему закупівель з метою відбору постачальника товару, надавача послуг та виконавця робіт для укладення договору. Одне з нововведень закону стосується порядку створення тендерного комітету. Замовникам надається можливість залучати до складу тендерних комітетів професійних спеціалістів - закупівельників. Для організації та проведення процедур закупівель замовник може утворювати тендерний комітет або визначати уповноважену особу (осіб). Серед ключових змін відповідно до вказаного Закону є обов'язкове використання електронного цифрового підпису (ЕЦП) при оприлюдненні інформації на сайті Уповноваженого органу. Значно скорочується термін проведення процедури закупівель. Новації в Законі є і відносно порядку оскарження.

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку