КМДА Київська міська державна адміністрація


24 березня 2016

Рятувальники провели навчання з питань цивільного захисту для директорів загальноосвітніх навчальних закладів Оболонського району

23 березня в ЗНЗ№225 рятувальники Оболонського району м. Києва провели семінар-нараду з питань цивільного захисту для директорів загальноосвітніх навчальних закладів Оболонського району.  

Його мета - удосконалення форм та методів роботи керівників освітніх установ щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій, навчання педагогічного колективу та учнів діям у разі виникнення надзвичайної ситуації або пожежі.

Рятувальники практично ознайомили присутніх з правилами евакуації з навчальних будівель. Продемонстрували як правильно використовувати первинні засоби пожежогасіння. Також, навчили керівників шкіл гасінню  пожежі порошковим вогнегасником. Кожен з присутніх мав змогу самостійно загасити вогонь та практично закріпити набуті навики. 

Ще одна тема, яку порушили при спілкуванні – вибухонебезпечні предмети. Нагадали, що робити при виявленні підозрілого предмету, як поводитись, кому телефонувати.

Також представники Київської служби порятунку КМДА продемонстрували навички роботи на висоті, долаючи різні перешкоди та евакуацію людей з 3-поверху за допомогою мотузки.

Заходи проведені успішно, сприяли виробленню єдності поглядів на організацію і методику практичного закріплення знань щодо дій у надзвичайних ситуаціях, носили характер спеціальної підготовки до проведення в загальноосвітніх навчальних закладах “Днів цивільного захисту” запланованих на квітень.

 На заході також були присутні: начальник управління освіти Вахнюк Н.М., начальник відділу з питань НС Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Гомон О.В., заступник начальника відділу державного нагляду (контролю) у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту Оболонського районного управління ГУ ДСНС у місті Києві Рябоконь В.А., заступник командира комунальної аварійно-рятувальної служби “київська служба порятунку” Київської міської державної адміністрації Крижановський М.В., майстер виробничого навчання курсів удосконалення керівних кадрів НИЦ ЦЖ та БДЖ м. Києва Зубченко П.А., голова Оболонського товариства Червоного Хреста Кирієнко Л.С.

                                                    

      Оболонське РУ ГУ ДСНС України в м. Києві

Відділ з питань НС Оболонської районної

в місті Києві державної адміністрації 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.