КМДА Київська міська державна адміністрація


18 березня 2016

Свято української пісні в Оболонському районі

Свято української пісні в Оболонському районі

З метою широкої пропаганди народної пісенної спадщини України, пісенної творчості українських композиторів, їх інструментальних обробок серед дітей та юнацтва, цьогоріч вже усьоме проходить міський Фестиваль української пісні. Фестиваль започаткований Департаментом культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) і традиційно проходить раз у 3 роки за участю шкіл естетичного виховання усіх 10 районів міста Києва.

Захід відбувається у два тури: І тур відбірковий - у школах, ІІ тур - у формі районного концерту.

Справжнім святом для усіх, хто був присутнім 10 березня 2016 року в актовій залі Дитячої школи мистецтв № 5 (вул.Малиновського, 11-В), став районний концерт ІІ туру VІІ міського фестивалю української пісні. Музичне свято супроводжували виставки робіт учнів художнього відділення Дитячої школи мистецтв № 5 «Букет фантазій» та «Співоча душа України».

Вітальним словом районний концерт української пісні відкрила начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Ліана Сергіївна Розмаїта. Прекрасним неформальним виступом вона зуміла створити необхідний настрій свята, налаштувати аудиторію на позитивне спілкування з українським пісенним мистецтвом, вселити радість у батьківські серця і гордість за їх талановитих дітей.

Справді чудову атмосферу вдалося створити організаторам концерту. До дрібниць продумана програма, майстерне виконання дітьми музичних творів налаштовували на відповідний лад. Присутні мали змогу насолоджуватись українськими народними піснями у виконанні хорових колективів ДШМ № 5 та ДМШ № 40, творами українських класиків та музикою сучасних авторів у виконанні ансамблів домристів ДМШ № 37, ансамблю флейтистів ДМШ № 36, ансамблями бандуристів ДШМ № 5 ДМШ № 40, оркестру народних інструментів ДМШ № 37, інших чудових колективів, сольними виступами.

Заключним акордом великого яскравого дійства став виступ знаного у Києві колективу – хору учнів старших класів ДШМ №5 „Зорі Оболоні” під керівництвом Жанни Маховської. Наскрізь пронизане теплотою, любов’ю до української пісні та рідної землі, професійне виконаня колективом хорових творів поставило мистецьку крапку у районному концерті.

Не можна не віддати належне ведучій програми – Юлії Блохіній , керівнику вокального відділу Дитячої школи мистецтв № 5. Вишуканою українською мовою, привітною усмішкою, вдалими коментарями, вона зуміла надати концерту урочистості, створила атмосферу добра, злагоди, поваги до виступаючих і любові до української пісні. Конферанс супроводжувався чудовим, натхненним дикламуванням віршів про рідну мову і пісню, про душу і серце, про добро і любов, які живуть в серцях українських людей. Районний концерт ІІ туру VІІ міського Фестивалю української пісні засвідчив про його високий професійний рівень, був високо оцінений щирими оплесками вдячної глядацької аудиторії та вигуками „браво” та довів, наскільки важливими є проведення таких заходів. Найкращі номери будуть рекомендовані відбірковим журі для участі у заключному концерті Київської дитячої філармонії „Квітневі зорі”, який відбудеться 24 квітня 2016 року у Колонному залі Національної філармонії України ім. М.В.Лисенка.

 

ПЕРЕГЛЯД ФОТО



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.