КМДА Київська міська державна адміністрація


23 лютого 2016

Відкриття виставки-інсталяції "Янголи Майдану" (до Дня Героїв Небесної Сотні) у бібліотеці ім. Анни Ахматової

19 лютого у бібліотеці ім. Анни Ахматової відкрилася виставка-інсталяція до роковин розстрілу Небесної Сотні 19-20 лютого 2014 року.

На відкриття виставки в бібліотеку завітали шановні гості, які були учасниками тих подій і на власні очі бачили жахіття того періоду – медсестра Марія Матвіїв, її чоловік Петро Цьох та художниця Наталка Кадин-Фесенюк.

На заході були присутні учні 10 класу ЗНЗ № 8, а також колеги та читачі.

Дуже багато можна розповідати про гостей заходу. Пані Марія Матвіїв перебувала у самому пеклі на Інститутській під час розстрілу майданівців та як могла надавала першу допомогу пораненим. Про цю жінку стало відомо завдяки французькому фотографу, який зафіксував пані Марію під час надання допомоги пораненому. Розповіді цієї людини, від яких серце обливається кров’ю, можна слухати дуже довго. Про цю легендарну жінку ви можете прочитати за посиланням: http://gazeta.lviv.ua/life/2014/04/03/26721#.VsciA5zXJT8.facebook

Частину експонатів для виставки, серед яких - картини, книги, витинанки та великий банер, люб’язно надала художниця пані Наталя. Пані Наталя з особливою ніжністю та обережністю ставиться до своїх експонатів – береже їх для майбутнього Музею Майдану, про що вона й розповіла аудиторії.

Також на виставці представлені розмальовані каски – роботи Міли та Галини Іванцових, фотографії та унікальні листівки в єдиному екземплярі – також з власної колекції Іванцових.

Більше фото Ви можете переглянути на сторінці бібліотеки у фейсбуці.

Виставка буде тривати до 24 лютого. Приходьте та побачте на власні очі!

 

 

 

 

 

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.