Головна  →  Новини  →  15 лютого 2016

В Оболонському районі вшанували воїнів-інтернаціоналістів

В Оболонському районі вшанували воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав. Саме в цей день українці вшановують пам’ять загиблих воїнів та віддають данину всім, хто виконував інтернаціональний обов’язок в «гарячих» точках світу.

Напередодні свята, в Оболонському районі відбулися урочисті заходи.

Так, 14 лютого 2016 року, о 09:00 пройшла Панахида за загиблими воїнами-інтернаціоналістами біля Храму Різдва Христова на Оболонській набережній, 5.

Після цього, за ініціативи Спілки ветеранів Афганістану та підтримки Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації у сквері за  адресою: вул. Мате Залки, 7/5 відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-патріотам України. В урочистостях взяли участь: голова Оболонської райдержадміністрації Олександр Цибульщак, голова Оболонської районної спілки ветеранів Афганістану Вадим Марченко, депутат Київської міської ради Володимир Старовойт, представники громадських організацій, ветерани Афганістану, родичі загиблих в АТО українських воїнів, мешканці району.

З 10:30 до 14:00 всі бажаючі відвідали кладовища міста, де поховані воїни-інтернаціоналісти та поклали квіти на могили.

О 14:00 відбувся урочистий захід за участі воїнів-інтернаціоналістів та сімей загиблих воїнів. Захід розпочав голова громадської організації «Спілка ветеранів Афганістану Оболонського району міста Києва» Марченко Вадим Михайлович. Долучившись до привітань, слово взяв голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Леонідович Цибульщак. «На війні випробовується все, на що здатна людина, що вона в змозі витримати. Ви приклад мужності та вірності військовому обов’язку, демонструєте справжню військову витримку та гідність. Хочу щиро подякувати всім, хто не зламався, хто зміг піднятися, "встати на ноги" вже в цивільному житті. Зараз, як ніколи, є актуальним ваш військовий та життєвий досвід, який ви передаєте молодим воїнам Збройних Сил України, школярам, підтримуєте матерів, вдів і дітей своїх полеглих побратимів. Сьогодні ви разом з іншими патріотами України, захищаєте територіальну цілісність нашої Батьківщини. Дякую Вам за збереження бойового духу, готовність підставити плече у важку хвилину. Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, добра, миру та достатку, злагоди на довгі літа!» - зазначив голова району Олександр Цибульщак.

Після офіційної частини воїнам-інтернаціоналістам, матерям та вдовам загиблих в афганській війні було вручено вітальні листи та подарунки.

Під час заходів присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять воїнів, які загинули під час виконання інтернаціонального обов’язку, та полеглих героїв-патріотів України, які відстоювали цілісність нашої Батьківщини в боях з окупантами на сході нашої держави.

Крім того, протягом лютого в районних закладах освіти та культури планується проведення тематичних заходів: уроки мужності, класні виховні години, бесіди, вікторини, присвячені висвітленню історії, екскурсії до Національного музею історії України у Другій світовій війні, книжкові виставки, тематичні полиці, виставки творчих робіт тощо.

 

ПЕРЕГЛЯД  ФОТО

Перейти до спискуВерсiя для друку