КМДА Київська міська державна адміністрація


27 січня 2016

Олександр Цибульщак наголосив на суворому дотриманні рекомендацій СЕС та міської влади щодо запобігання розповсюдження інфекції у колективах

Олександр Цибульщак наголосив на суворому дотриманні рекомендацій СЕС та міської влади щодо запобігання розповсюдження інфекції у колективах

Як заявив 26 січня міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, в Україні почалася епідемія грипу. За його словами, в цілому, в Україні на грип та ГРВІ захворіло 2,6 мільйона осіб. З цієї кількості - 83 підтверджених випадки смерті, які стались, в основному, через пізнє звернення хворих до лікарів.

На сьогодні епідемічний поріг перевищено в 18 областях України, в 11 - на більш як на 50%, у тому числі і в Києві. При цьому, завдяки вчасно запровадженим запобіжним профілактичним заходам у столиці спостерігається зниження захворюваності на грип та ГРВІ серед дитячого населення, зокрема показник захворюваності серед дітей шкільного віку, у порівнянні з аналогічним днем минулого тижня, знизився на понад 25%. Однак серед дорослих він зріс на 44,5%, що свідчить про доцільність продовження протиепідемічних заходів у Києві.

Про це йшлося під час засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Києва та сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Оболонської району під головуванням очільника району Олександра Цибульщика.

У зв’язку із зростанням показників захворюваності серед дорослого населення Києва та збільшення кількості летальних випадків, Олександр Леонідович наголосив на суворому дотриманні рекомендацій СЕС та міської влади щодо умов праці та запобігання розповсюдження інфекції у колективах. Обов’язково запровадити використання індивідуальних захисних масок з регулярною заміною, особливо, в закритих приміщеннях, де э скупчення людей, дотримуватися температурного режиму у приміщеннях, регулярно їх провітрювати та прибирати, не допускати хворих до роботи  тощо. Фахівці нагадують, що дотримання елементарних санітарних умов праці – це обов’язок кожного керівника.

Голова району доручив довести вказані рекомендації до керівників підприємств, організацій та мешканців району.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я Оболонської РДА Мар’яни Некрасової, терапевти, сімейні лікарі та педіатри центрів первинної медико-санітарної допомоги (поліклінічних закладів), починаючи з цього тижня, працюватимуть в суботу та неділю в режимі чергування. В медичних закладах району введено масочний режим.

Також голова району зауважив, що в зв’язку з потеплінням та різким таненням снігу, можливі зсуви снігу та льоду з дахів, падіння бурульок, які можуть травмувати людей. Тому керівникам комунальних підприємств було доручено вжити всіх необхідних заходів, аби запобігти травмуванню мешканців. Крім того, для попередження підтоплення доріг та міжквартальних проїздів керівникові шляхово-експлуатаційного управління Оболонського району доручено перевірити стан зливоприймачів, при необхідності очистити їх.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.