Головна  →  Новини  →  21 січня 2016

Проживання в пансіонаті «Джерело» є небезпечним: місто запускає в роботу локальний штаб з переселення громадян

Проживання в пансіонаті «Джерело» є небезпечним: місто запускає в роботу локальний штаб з переселення громадян

Заради безпеки та комфорту громадян, переселених із зони проведення АТО, та які тимчасово проживають у приміщенні пансіонату «Джерело», постала необхідність їх переселення. У пансіонаті розпочав роботу відповідний штаб, куди люди можуть звернутися з питань переселення. Міські та районні служби спільно з представниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій готові в індивідуальному порядку розглядати варіанти житла для сімей. Про це під час прес-конференції щодо ситуації, яка склалася з пансіонатом «Джерело», повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Участь у прес-конференції також взяли голова Оболонської РДА Олександр Цибульщак, представники управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА, Департаменту соціальної політики, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у місті Києві.

«З липня 2014 року районна влада взяла під опіку переселенців зі сходу та Криму, які оселилися в «Джерелі»: представники районних служб по декілька разів на тиждень приїжджали до пансіонату, аби допомогти оперативно вирішити всі соціальні питання. Оформлялись соціальні виплати, діти влаштовувались до дошкільних та загальноосвітніх закладів, надавалась психологічна та медична допомога, допомога у працевлаштуванні. Але з приходом зими постало завдання забезпечити умови проживання мешканців пансіонату, підключити опалення, гаряче водопостачання. Спільними зусиллями міської і районної влади всі питання були вирішені, і зиму перезимували. Але те, що люди мешкають у приміщенні і на території, яка є приватною  власністю, призвело, врешті-решт, до сьогоднішньої, дуже складної, ситуації» - зазначив голова Оболонської РДА Олександр Цибульщак.

«Перебування людей у приміщеннях пансіонату «Джерело» на сьогодні є небезпечним, оскільки через аварійний стан котельні у приміщення закладу неможливо подати тепло. Більше того, власником приміщень розірвані всі договори з енерго- та водопостачальними організаціями. Тому перед нами стоїть завдання убезпечити людей та гарантувати їм переселення в більш прийнятні для проживання умови. У пансіонаті проживає майже 180 осіб, з яких 56 дітей. У різних регіонах України налічується 680 об’єктів комунальної, державної та приватної форми власності, які готові сьогодні прийняти цих людей. Ми готові взяти на себе витрати переїзду, організувати соціальну та психологічну допомогу людям, відпрацювати питання соціального захисту, влаштування дітей до шкіл та дитсадків», – повідомив заступник голови КМДА.

У ПАТ «Київенерго» підкреслюють, що протягом 1,5 року електромережі та трансформаторна підстанція пансіонату «Джерело», що знаходяться у власності ТОВ «Гелліос», не обслуговуються. Їх експлуатація в будь-який момент може призвести до виникнення аварійної ситуації, а також становить загрозу життю та здоров’ю людей, які там проживають.

«Підприємство запропонувало власнику пансіонату (ТОВ «Гелліос») вирішити питання у межах правового поля з урахуванням інтересів сімей, які залишилися без власного житла. Одним із варіантів було укласти договір поруки між власником, «Київенерго» та особами, що проживають на території пансіонату. Проте у відповідь на пропозиції ТОВ «Гелліос» не тільки не погодився, а й наполіг на розірванні договору постачання електроенергії. У березні 2015 року власник звернувся до господарського суду столиці з проханням розірвати договір на постачання електроенергії», – говорить комерційний директор ПАТ «Київенерго» Євген Бушма.

За словами Петра Пантелеєва, будуть залучені усі необхідні ресурси для того, аби відпрацювати з кожною родиною її особливі потреби.

«У штабі, який розміщений у самому «Джерелі», працюватимуть фахівці, які прийматимуть звернення та побажання щодо переселення, буде вся необхідна довідкова інформація і можливість на місці зв’язатися з регіоном та дізнатися деталі про місце проживання», – запевнив він.

За матеріалами kievcity.gov.ua

ФОТОАЛЬБОМ

Перейти до спискуВерсiя для друку