КМДА Київська міська державна адміністрація


11 вересня 2013

У Києві визначають навчальні заклади, які відремонтують наступного року

 

Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА перевіряє навчальні заклади районів міста та визначає школи і садочки, які вже не відповідають вимогам сьогодення та потребують реконструкції чи ремонту у наступному році. Так, з початком нового навчального року столична влада готується вже до наступного. Районні держадміністрації подали пропозиції щодо оновлення понад 60 шкіл та садочків. Формувати перелік таких навчальних закладів допомагають і звернення від батьків та педагогів. Заявки від районів та кожен сигнал від киян перевіряє профільний департамент, аби оцінити реальний потенціал навчального закладу та визначити масштаби необхідних робіт. Про це йшлося під час прямого ефіру програми «Столиця» на телеканалі «Київ» з головою КМДА Олександром Поповим.

«У попередні роки ми взяли дуже високі темпи оновлення та будівництва освітніх закладів, а наступного року плануємо їх підвищити. На щастя, демографічна ситуація у Києві потребує щороку збільшувати потужності наших дошкільних закладів та шкіл. На таку активну роботу нас налаштовує Президент України і разом з тим, держава допомагає столиці, виділяючи ресурси на реалізацію таких проектів», – підкреслив Олександр Попов та наголосив, що місто продовжує роботу з відновлення груп у дитячих садочках і вже окреслено плани на 2014 рік.

«Протягом останніх трьох років ми ввели в експлуатацію 10 тисяч місць в дошкільних навчальних закладах. Уявіть, яка б соціальна напруга зараз була у столиці, якби ми цього не зробили. Тому, безумовно, незважаючи на проблеми з фінансуванням, забезпечення якісною та доступною освітою маленьких киян буде пріоритетом для міської влади й надалі», – сказав голова КМДА. Він нагадав: загалом до кінця 2013 року в Києві додатково з’явиться 4,5 тисячі місць для дошкільнят.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.