КМДА Київська міська державна адміністрація


10 вересня 2013

Протягом тижня графік роботи міської електрички буде поступово відновлено

Столична влада в повному об’ємі виконала фінансування та погодила процедуру ремонтних робіт поїздів міської електрички, тож до 17 вересня буде поетапно відновлено графік руху транспорту. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк.

«Скарги громадян, які надходять до Контактного центру, говорять про те, що міська електричка потребує, насамперед, технічного вдосконалення. Разом із тим, необхідно кардинально змінювати підхід до організації роботи кільцевої електрички, зробити чіткою та зрозумілою економіку її роботи. Тож було вирішено виділити проект «Міська електричка» в окреме комунальне підприємство з подальшим переформатуванням його в партнерський проект із залізницею. Також цей крок дозволить не обтяжувати «Київпастранс» невластивим для нього видом громадського транспорту», – заявив Михайло Костюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головною проблемою невиходу на лінію електричок є наднормова зношеність поїздів – деякі з них експлуатуються понад 30 років. За приблизними підрахунками, через це на бюджет міста лягають додаткові видатки на ремонт та утримання в сумі близько 3 млн. грн. на місяць. Тож столична влада розглядатиме можливість заміни рухомого складу, який був би менш затратним, а також адаптованим до міських умов.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.