Головна  →  Новини  →  27 серпня 2015

Готовність закладів освіти Оболонського району до початку навчального року обговорили під час апаратної наради

Готовність закладів освіти Оболонського району до початку навчального року обговорили під час апаратної наради

27 серпня 2015 року в приміщенні Оболонської райдержадміністрації під головуванням Олександра Цибульщака відбулась апаратна нарада. Під час проведення наради розглянули питання готовності закладів освіти Оболонського району м. Києва до початку нового 2015-2016 навчального року.

Начальник управління освіти Наталія Вахнюк повідомила присутнім, що на підготовку навчальних закладів району до початку нового навчального року та осінньо-зимового періоду передбачено кошти у сумі 14579,8 тис. грн. та 2991,3 тис. грн. відповідно. На придбання шкільних парт, комп’ютерної техніки передбачено 1815,8 тис. грн., на закупівлю технологічного обладнання – 538000. Завершується капітальний ремонт ДНЗ № 581 по вул. Мате Залки, 5-Б, в якому збільшиться кількість місць за рахунок звільнення орендованих приміщень. Крім того, згідно рішення Київської міської ради передбачено реконструкцію 10-ти навчальних закладів. Разом з тим, проводиться робота з підготовки закладів освіти до опалювального сезону, а також забезпечення пожежної безпеки у навчальних закладах. Для покращення матеріально-технічної бази та створення сучасних умов організації навчально-виховного процесу в 2015 році реалізуються інвестиційні проекти на базі ДНЗ №№ 673, 606, 804, 527, 523, СШ № 168. В ДНЗ № 590 в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Здійснення внеску в інфраструктуру освіти в Україні» за координації Турецького Агентства (ТІКА) виконано капітальний ремонт (утеплення фасаду) закладу.

Начальник Оболонського відділу Оболонського міжрайонного Управління Головного управління Держсанепідслужби в місті Києві Дмитро Дерев’янко повідомив, що проведена комісійна перевірка підготовки навчальних закладів до нового навчального року показала, що виконані певні об’єми робіт по покращенню матеріально–технічного стану закладів, практично закінчені поточні ремонти по основних та допоміжних приміщеннях, проведений частковий ремонт покрівель, заміна приладів санітарно-технічного обладнання. Разом з тим, Дмитро Якович акцентував увагу на проблемних питаннях та надав перелік виявлених недоліків.

Про протипожежний та техногенний стан закладів освіти розташованих на території Оболонського району доповів Валерій Рябоконь – заступник начальника відділу з державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту управління з надзвичайних ситуацій в Оболонському районі ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій м. Києва. З позитивної сторони доповідач відмітив те, що в поточному, як і в минулих роках значна увага приділяється закупівлі первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників) та їх технічному обслуговуванню.  При цьому в протипожежному захисті закладів освіти протягом тривалого часу залишається ряд невирішених проблемних питань. По результатам перевірок за виявлені порушення правил пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 31 посадова особа, складені акти та вручені приписи про усунення порушень вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту.

За результатами наради були надані доручення відповідним службам щодо усунення виявлених недоліків.

Перейти до спискуВерсiя для друку