КМДА Київська міська державна адміністрація


23 серпня 2015

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 24-ї річниці Незалежності України в Оболонському районі відбулись урочистості

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 24-ї річниці Незалежності України в Оболонському районі відбулись урочистості

23 серпня 2015 року о 08:30 голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак разом з представниками громадськості району поклали квіти до пам’ятного знаку Героям України, які ціною власного життя захищали нас від ворогів та до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, які загинули на Майдані Незалежності під час вікопомних подій, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Після покладання квітів відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України на майданчику біля Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації. Голова Оболонської райдержадміінстрації привітав всіх присутніх зі святом Державного Прапора України та Днем незалежності України, зокрема Олександр Леонідович відмітив: «Вирішальні та доленосні періоди і дати є в історії будь-якого народу. Так, 24 роки тому українці почали нову сторінку в своєму житті. 24 серпня 1991 року Україна ступила на шлях важливих змін і серйозних оновлень. Події, які зараз відбуваються примусили кожного українця відчути свою причетність до долі країни, а також  зрозуміти, що ми господарі на власній землі. Сьогодні, захищаючи власну гідність і незалежність, ми показали всьому світові, що Україна – це демократична та європейська держава. Бажаю всім порозуміння та успіхів у вирішенні нашого спільного завдання – побудови заможної, демократичної, процвітаючої України!».

Під час церемонії 35 мужніх доблесних воїнів-героїв, які зі зброєю в руках захищають східні кордони України, героїчно воюють, захищаючи рідну землю і кожного з нас за особисту мужність і відвагу, високий професіоналізм та вірність військовій присязі під час проведення антитерористичної операції на Сході України, за відданість своїй Вітчизні та українському народові були нагороджені відзнакою начальника Генерального штабу Збройний Сил України у вигляді спеціального нагрудного знаку «Учасник АТО». За виявлені у захисті державних інтересів особисті мужність і відвагу, зміцнення обороноздатності і безпеки України та з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 24-ї річниці Незалежності України Указом Президента України нагороджено орденом «За мужність ІІІ ступеня» посмертно Зайченка Олександра Михайловича та Алієва Іолгу Афі Огли. Нагороди отримали рідні військовослужбовців.

Героїв-патріотів, які загинули за правду, свободу та незалежність України вшанували хвилиною мовчання.

Крім того, відбулося вручення паспортів громадянина України шістнадцятирічним юнакам і дівчатам, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, мистецтві.

Під час заходу звучали твори у виконанні Духового оркестру Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві.

Також в цей день голова Оболонської райдержадміністрації разом з громадськістю та мешканцями району відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя Небесної Сотні, Героя України – Шаповала Сергія Борисовича, який загинув 18 лютого 2014 року на вул. Грушевського під час Революції Гідності.

ПЕРЕГЛЯД ФОТО



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.