КМДА Київська міська державна адміністрація


29 липня 2015

Зміна видів господарської діяльності: визначаємо терміни та порядок заповнення заяви

Оболонська ДПІ повідомляє, що пп. 298.3.1 п. 298.3 ст. 298 Податкового кодексу України визначено, що платники єдиного податку у разі зміни відомостей, внесених до реєстру платників єдиного податку, мають надати заяву, до якої, зокрема включаються відомості про зміну видів господарської діяльності.

Відповідно до п. 298.6 ст. 298 ПКУ у разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається таким платником єдиного податку третьої групи разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни.

Таким чином, з метою забезпечення відображення у реєстрі платників єдиного податку достовірної інформації про види господарської діяльності фізична особа – підприємець – платник єдиного податку третьої групи у разі зміни видів господарської діяльності протягом податкового (звітного) періоду має подати разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни, заяву про внесення змін до реєстру платників єдиного податку.

ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.