Головна  →  Новини  →  24 червня 2015

Інформація про стан виробничого травматизму в Оболонському районі м. Києва за І квартал 2015 року

За І квартал 2015 року на підприємствах, установах та організаціях  Оболонського району міста Києва сталось 5 нещасних випадків, які визнані «пов'язаними з виробництвом», що становить 10,9 % від усіх травмованих по м. Києву, в яких постраждало 5 осіб. Потерпілих внаслідок нещасних випадків із смертельним наслідком та потерпілих, які постраждали внаслідок групових нещасних випадків не зареєстровано.

У порівнянні з аналогічним періодом 2014 року травмовано на 2 особи менше (за І квартал 2014 року травмовано – 7 осіб)

Згідно проведеного аналізу, основними причинами травмувань є організаційні, а саме: невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків, порушення правил трудової та виробничої дисципліни, особиста необережність та інше.

Щодо основних видів подій, які призвели до настання нещасних випадків відносяться: падіння потерпілого під час пересування, дія руxомих і таких, що обертаються деталей обладнання, машин і механізмів, дорожньо-транспортна пригода на дорогах (шляхах) загального користування, падіння устаткування (обладнання) або їх конструктивних елементів.

З огляду на вищезазначене адміністрація Оболонського району міста Києва звертається до власників та керівників підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, приділяти значну увагу модернізації технологічних процесів та обладнання, використовувати устаткування, обладнання машин та механізмів, які відповідають вимогам нормативних актів з охорони праці, здійснювати жорсткий контроль за дотримання працівниками вимог техніки безпеки та норм охорони праці під час технологічних процесів на виробництві, забезпечити високу виробничу та трудову дисципліну.

Пам'ятайте, відповідно до статті 4 Закону України «Про охорону праці» політика в галузі охорони праці базується на основному принципі – пріоритету життя і здоров'я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і здорових умов праці.

Перейти до спискуВерсiя для друку