КМДА Київська міська державна адміністрація


29 травня 2015

Відбулось чергове засідання Міжвідомчої координаційної комісії по роботі з сім’ями, члени яких є учасниками антитерористичної операції, та сім’ями, переміщеними з тимчасово окупованої території АР Крим та зони проведення АТО

27 травня відбулось засідання Міжвідомчої координаційної комісії по роботі з сім’ями, члени яких є учасниками антитерористичної операції, та  сім’ями, переміщеними з тимчасово окупованої території АР Крим та зони проведення АТО. Засідання проводив голова Міжвідомчої координаційної комісії Блохов С.В., заступник голови Оболонської РДА.

Голова Міжвідомчої координаційної комісії Блохов С.В підкреслив важливість завдань по вирішенню соціально-побутових проблем сімей, члени яких є учасниками антитерористичної операції, зокрема, наголосив про необхідність надання постійної матеріальної допомоги вищезазначеним сім’ям.

Заступник голови комісії, начальник управління праці та соціального захисту населення  Клебанова О.Б. доповіла про бійців, мешканців Оболонського району, що були поранені або загинули в зоні проведення антитерористичної операції та їх потреби. 

Також, інформувала  про надання благодійним фондом «Ветеран 1» матеріальної допомоги пораненому бійцю АТО, мешканцю Оболонського району, в розмірі 5000,00грн. та  про активну участь у допомозі учасникам АТО працівників ТОВ «Полісся», надання матеріальної допомоги пораненому учаснику АТО, мешканцю Оболонського району, в розмірі 1500,00 грн., а також направленню  в зону проведення АТО гуманітарної допомоги, зокрема, 8 мішків круп, 2 мішки цукру,  2 мішки муки, 25 літрів олії,  засобів гігієни, натільної білизни.

Дмитрієва О.М., директор Оболонського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді повідомила, що станом на 27.05.2015 до Центру звернулися 74  демобілізованих учасників АТО, яким надаються консультації щодо пільг, якими вони можуть користуватися, пропонуються послуги психолога. Працівниками центру опрацьовується список з 5-ти знову прибулих поранених бійців АТО та визначаються види допомоги, яка їм необхідна; Для сімей та дітей  учасників АТО проведено низку соціально-культурних заходів, зокрема відвідування Лялькового театру, до Дня захисту дітей організовано відвідування благодійного концерту в Палаці «Україна».

Під час засідання  оголошено  про утворення в Оболонському районі м.Києва громадської організації учасників АТО Оболонського району та необхідності виділення їм приміщення  для здійснення статутної діяльності.

На засідання був запрошений Кравець М.Б. -  начальник відділу майна  Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, який доповів про проведену роботу по пошуку в районі необхідного приміщення.

Комісією  розглянуті звернення членів сімей загиблих учасників АТО, які надійшли  при відвідуванні родин головою Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Цибульщаком О.Л. та прийнято рішення сприяти разом з управлінням житлово-комунального господарства  Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації у вирішенні житлово-комунальних питань, порушених у зверненнях також на  засіданні було розглянуто 12 заяв про надання матеріальної допомоги від осіб, переміщених з тимчасово окупованої території АР Крим та зони проведення антитерористичної операції, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №535 від 01.10.2014 року.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.