КМДА Київська міська державна адміністрація


23 квітня 2015

Рятувальники Оболонського району провели показові навчання у школі

22 квітня 2015 року в середній загальноосвітній школі №9 рятувальники Оболонського району в рамках «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» провели показові навчання для усіх учнів школи.

Крім того, у навчаннях взяли участь працівники групи спеціальних робіт з радіаційного та хімічного захисту Спеціалізованої аварійно-рятувальної частини та працівники частини піротехнічних та спеціальних робіт 1-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України.

Такі навчання проходять у два етапи - теоретичні та практичні заняття. В рамках «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» проводяться лекції з учнями навчальних закладів щодо правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності. Після лекцій рятувальники проводять навчання, що полягають у проведенні евакуації дітей і персоналу навчального закладу у випадку виникнення пожежі та перевірці знань правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

За планом проведення навчання було створено умовну пожежу в навчальному закладі. Як тільки у школі пролунав сигнал тривоги, вчителі одразу вивели учнів з приміщень на відкриту територію. До закладу прибули рятувальники, які за допомогою автодрабини евакуювали учнів з другого поверху, котрі були умовно відрізані вогнем від виходу з навчального класу. Після евакуації вогнеборці продемонстрували оперативність дій під час гасіння пожежі.

Закінчивши ліквідацію займання, ДСНС-ники показали учням техніку, обладнання та спорядження, за допомогою яких проводиться  ліквідація надзвичайних ситуацій та виявлення й знешкодження боєприпасів за часів Великої Вітчизняної війни. Діти мали можливість посидіти в пожежному автомобілі та приміряти бойовий одяг рятувальників.

По закінченню заходу рятувальники продемонстрували відеофільм «Небезпечні знахідки» та провели роз’яснювальну роботу, а також наголосили на дотриманні правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

 

3
4
5
6
7
8
9
aan_1395
aan_1501

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.