КМДА Київська міська державна адміністрація


16 квітня 2015

Про хід весняного двомісячника з благоустрою в Оболонському районі поінформувала Марина Олійник

 

  Відповідно до порядку денного апаратної наради, яка відбулась 15 квітня в Оболонській райдержадміністрації, начальник відділу контролю за благоустроєм Марина Олійник повідомила про хід весняного двомісячника з благоустрою, озеленення  та поліпшення санітарного стану Оболонського району  м. Києва.

    Метою весняного двомісячника є прибирання територій після зими, підготовка об'єктів міської інфраструктури до загальнодержавних та міських заходів: Великодня, поминальних днів, відзначення Дня Перемоги, Дня Києва. На виконання заходів, передбачених міським розпорядженням №225 від 16.03.2015 "Про проведення  весняного двомісячника з благоустрою, озеленення  та поліпшення санітарно  стану  міста Києва у 2015 році" , було прийняте районне розпорядження від 25.03.15 №145 "Про проведення весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану в Оболонському районі міста Києва", яким затверджено план заходів проведення весняного двомісячника, Дня довкілля – 25 квітня, планові показники та графіки суботників.

   До участі у виконанні запланованих заходів весняного двомісячника з благоустрою залучаються  працівники підприємств, установ та  організацій району незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування, військовослужбовці, учні та студенти, громадськість. 

  Оболонською райдержадміністрацією  за підтримки ГО "Наша оболонь" було розклеєно близько 10000 об'яв  на дошках оголошень біля житлових  будинків та в  місцях масового перебування людей про місця проведення суботників.  Але не зважаючи на це, відмічається дуже низька активність громадськості.

 Також потрібно відзначити низьку активність під час проведення суботників КП "Плесо".                     

 21.03.2015 проведено суботники біля озера "Кирилівське", на прибудинкових територіях комунальних підприємств  із залученням  громадськості, волонтерів, представників депутатського корпусу, студентів. Всього у суботнику взяло участь  більше 2000 осіб.

 28.03.2015 за сприяння КО "Київзеленбуд" в Оболонському районі проведено загальнорайонну толоку на території затоки "Верблюд" вздовж вул. Північної та вул. Озерної. Активну участь у проведені суботника взяли працівники Оболонської адміністрації, громадських організацій "Наша Оболонь", "Громадська варта", громадський актив депутатів Київської міської ради В.Кустової, Ю.Лещенка, В.Михайленка, В.Столара, волонтери батальйону "Азов", працівники комунальних підприємств "ЖС "Оболонь", "ЖС "Приозерне", "ЖС "Куренівка", УЗН та ШЕУ Оболонського району, всього біля 2500 осіб.

    В результаті проведеного суботника було очищено 120 га території, задіяно 11 одиниць техніки, зібрано та утилізовано 91 куб. м сміття. Вздовж вулиці Північної (за гаражно-будівельними кооперативами) було висаджено 60 акацій, 10 лип, висіяно 75 кг трави.          04.04.2015  в Оболонському  було проведено суботники:

- на території мікрорайону Пущі-Водиці, із залученням студентів Київського університету імені Б.Грінченка, працівників КП "Святошинське лісопаркове господарство", КП УЗН, КП ШЕУ Оболонського району;

-  також прибрано територію біля оз. Центральне ("Біле");

- проведено санітарне прибирання території затоки "Собаче гирло" (дорога до яхт клубу);

- за участю працівників "ПриватБанку" (200 осіб) проведено прибирання території затоки "Наталка"та території, відведеної під будівництво парку відпочинку "Оболонь".

    Під час двомісячника планується проведення Дня довкілля  - 25 квітня 2015 року, що дасть змогу збільшити площу зелених насаджень та привести у відповідний санітарний стан території  району.

  В Оболонському районі введено  в експлуатацію 10 об'єктів комплексного благоустрою:

1. Комплексний благоустрій прибудинкової  території житлового комплексу по вул. Контратюка,5 ТОВ "Енергополь Україна" з об'єктами соціально-побутового призначення, влаштуванням дитячого майданчика, газонів та встановленням лав для відпочинку та  урн для сміття.

2. Комплексний благоустрій прибудинкової  території житлового комплексу по вул. Попова,3/5 з об'єктами соціально-побутового призначення, влаштуванням  сучасного дитячого майданчика, газонів та встановленням лав для відпочинку та  урн для сміття;

3. Опорядження фасаду, благоустрій прилеглої території супермаркету "Сільпо" за адресою, вул. Мате Залки,6;

4. Комплексний благоустрій прилеглої  території до ТЦ "Епіцентр" за адресою вул. Полярна,20, з влаштування виїду та заїзду, паркувального майданчика, клумби;

5. Комплексний благоустрій прилеглої території до продуктового супермаркету "АТБ" по проспекту Московський,8;

6. Комплексний благоустрій  території та опорядження фасаду Центру обслуговування клієнтів  ПАТ "Київенерго" по   вул. Тимошенка,18;

7. Опорядження фасаду та влаштування пішохідних доріжок на  прилеглій території ТОВ "Чайка" по вул. Малиновського,5;

8. Комплексний благоустрій прилеглої території та опорядження фасаду ТОВ "Асоціація мисливців та рибалок" по проспекту Московський,20.

9. Ремонт та опорядження фасаду дитячого оздоровчого табору "Фреш", за адресою вул. Юнкерова,78.

10. Ремонт та опорядження фасаду та благоустрій прилеглої території, встановлення елементів  дитячого майданчика приватного дитячого навчального закладу, за адресою, вул. М.Юнкерова,50.

  До кінця місячника планується ввести в експлуатацію ще 2 об'єкти комплексного благоустрою.

 Станом на 15.04.2015 за період проведення весняного двомісячника виконано:                                                                  

  • Вулично-дорожнє господарство

          На балансі ШЕУ Оболонського району  знаходиться 132,3 км вулиць та проїздів, площею 2606, тис. кв.м, із них тротуарів – 758 тис. кв.м.; доріг – 1777,9 тис. кв.м.

Підземних переходів – 32 од.; підпірних стін – 1664,1 пог.м; направляючої огорожі – 13342 пог.м; колесо відбійної стрічки – 21175 пог.м; перильної огорожі – 5042 пог.м. На ремонт , пофарбування  направляючої огорожі на 2015 рік потрібно 394,8 тис.грн.

          За період проведення   весняного двомісячника з  благоустрою виконано:

- прибрано від сміття та піскомету 112 км доріг та 56 км внутрішньоквартальних проїздів;

- проведено  ямковий ремонт  твердого покриття  доріг - 2799 кв.м;

- відновлено тверде покриття  тротуарів -  290  кв.м;

-  відновлено тверде покриття  міжквартальних та  внутрішньо-квартальних проїздів - 500 кв.м.

- проведено ремонт 16 од. зливоприймачів та 7 од. оглядових колодязів;

-  очищено оглядових та зливоприймальних колодязів від    наносу мулу та сміття 916 од.

  • Озеленення

 На сьогоднішній день силами КП УЗН та інших організацій виконуються роботи по влаштуванню квітників, зняттю сухостійних, аварійних та перестійних  дерев, посадці дерев, кущів та квітів.  Станом на сьогоднішній день знято 340сухостійних та кроновано 1124 дерев, очищено 320 га зелених зон та схилів.

   Висаджено біля 2000 кущів, 730 дерев, 14,5 тис. од квітів.На об'єктах комплексного благоустрою влаштовано 900 кв. м газонів з завезенням рослинного ґрунту.

     Візитівкою Оболонського району є екологічні зони на прибудинкових територіях.

  Планом до жовтня місяця цього року передбачено удосконалення наявних  та започаткування  нових екологічних зон.  Доброю традицією на Оболоні стало введення в експлуатацію новобудов з благоустроєм прибудинкових територій, достойним європейської столиці. Приклади є і чимало: Малиновського-8-8А,    вул. Кондратюка, 5-7 та інші.

   В теплично-парниковому господарстві вирощено понад 200 тис.розсади квітів для подальшого висадження у району, облаштування вертикального озеленення. Тривають роботи по відновленню квітників та клумб.

   На сьогодні проводяться організаційно-правові заходи стосовно оформлення права користуванням земельними ділянками: за ініціативою депутата Київради Михайленка В.О. у минулому році надано статус скверів 9 об'єктам:

-  сквер на вул.Л.Гавро, 7,

-  сквер на вул.З.Гайдай, 10-в,

-  сквер на перетині вул.Ю.Кондратюка та просп.М.Рокосовського

-  сквер на вул.Прирічна, 17,

-  сквер на просп.Г.Сталінграда, 44б

-  сквер на вул.Прирічна, 19

-  сквер на вул.Г.Дніпра, між буд.№53 та №55,

-  сквер на вул.Г.Дніпра, між буд.№67 та №69,

-  сквер на вул.М.Тимошенка та вул.М.Малиновського.

Повернуто до переліку озеленених територій загального користування 2 об'єкти по вул.Прирічній на підставі рішень Київради. 

    Відповідно до розпорядження КМДА від 18.02.2015 №127 дані об'єкти включені до переліку об'єктів капітального ремонту парків і скверів та влаштування об'єктів благоустрою у м. Києві на 2015р.

  На сьогодні розроблено проектно-кошторисну документацію 4 об'єктів з капітального ремонту, яка подана на експертизу, а саме:

- сквер вул.М.Тимошенка, 3-11,

- сквер вул.Г.Дніпра, 53-55,

- сквер вул.Г.Дніпра, 67-69,

- сквер вул.Прирічна, 17

Проблемні питання:

1. Засмічення зеленої зони після заміни реклами на рекламоносіях.

2. Встановлення тимчасових споруд на зелених зонах території району  відповідно до розпорядження КМДА від 19.12.2014 року № 1492 «Про затвердження переможця конкурсу із залучення інвестора до створення об’єктів роздрібної торгівлі хлібом та хлібобулочними виробами, що користуються найвищим споживчим попитом у місті Києві". Це викликає обурення мешканців.

3. Утримання земель запасів міста (зелених зон) на це витрачається дуже багато ресурсів.

4. Паркування автотранспорту на зелених зонах.

  •     Зовнішнє освітлення       

-  відремонтовано зовнішнє освітлення  901 входів у будинки (під'їзди);

-   внутрішньоквартальних проїздів -   3400 пог.м;

-   вулиць, площ, провулків тощо – 8000 пог.м.

  •  Житлове господарство

За період проведення весняного двомісячника з благоустрою виконано наступні  роботи:   

-  проведено ремонт 76вхідних груп;

-  відремонтовано  фасади  3,8тис. кв.м;

-  проведено ремонт 107 дитячих та 35 спортивних майданчиків;

-  на прибудинкових територіях обкопано – 20,5 тис шт. та побілено 13,8 тис.  шт. дерев, побілено  бордюрний камінь – 10000 пог. м;

-   завезено рослинного ґрунту -  120 т;

-  завезено піску на дитячі майданчики – 172 т;

-  встановлено 6дитячих  майданчики;

-  проведено ремонт декоративної огорожі – 560 п/м.;

-  відремонтовано 190 од., встановлено  53 од. лав для відпочинку.

    Проблемним питанням є утримання бюветних комплексів, які знаходяться на оперативному обслуговуванні КП «Київводфонд» Київської міської держадміністрації. В зв’язку з обмеженням фінансів необхідні роботи по забезпеченню санітарно-технічного стану бюветів не виконуються вчасно. Натомість, силами житлово-комунальних підприємств району територія навколо бюветних комплексів підтримується в належному стані.

 ПРОБЛЕМНІ  ПИТАННЯ

1. В Оболонському районі є території, які надані в постійне користування, але не утримуються власниками в належному санітарному стані.

       1) Територія від проспекту Маршала Рокосовського до вул. Богатирської, відведена під будівництво другого пускового комплексу Великої окружної дороги та земельна ділянка вздовж  вул. Озерної.

  Відповідно до державного акту на право постійного користування земельною ділянкою площею 22,1906 га, зареєстрованого за  № 04-9-00062 від 17.03.2010 року, надано в постійне користування КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва», цільове призначення – будівництво другого пускового комплексу Великої окружної дороги.

  Оболонською районною в місті Києві державною адміністрацією направлено листи до прокуратури Оболонського району та екологічної прокуратури міста Києва щодо вирішення зазначеного питання та вжиття відповідних заходів до власника ділянки. Керівництву КП «Дирекція будівництва шляхово – транспортних споруд міста Києва» було надано припис та направлено лист з вимогами негайно привести та утримувати зазначену територію в належному санітарно – технічному стані, а також для запобігання заїзду автотранспорту на дану земельну ділянку з метою її засмічення було встановлено механічні перешкоди (шлагбаум з навісним замко

          2) Земельна ділянка ПАТ "Родовід Банк"

    Земельна ділянка вздовж  вул. Озерної (від вул. Богатирської до вул. Північної), площею 113,5298га (кадастровий номер 8000000000:78:139:0055), згідно ухвали господарського суду м. Києва від 06.11.2009 по справі №44/149, передана  ПАТ «Родовід Банк». 

    У зв’язку з тим, що зазначена земельна ділянка є власністю ПАТ «Родовід банк», цільові бюджетні кошти на її утримання не виділяються. 

    Протягом останніх років Оболонською районною в місті Києві державною адміністрацією до Прокуратури Оболонського району, до Київської міської державної адміністрації, в тому числі до Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА, а також Народному депутату України А. Білецькому було направлено листи щодо невиконання керівництвом ПАТ «Родовід Банк» зазначених вимог та з проханням допомогти у вирішенні даного питання.

  Зі свого боку, Оболонською райдержадміністрацією та громадськими організаціями з залученням небайдужих мешканців району на зазначеній земельній ділянці під час проведення двомісячників з благоустрою проводяться суботники, під час яких вживаються заходи по очищенню даної ділянки. Також інформуємо, що для запобігання засмічення ділянки, а саме несанкціонованому вивозу будівельного та побутового сміття, неодноразово встановлювались механічні перешкоди, які було зламано невідомими особами, переважно в нічний час   

      3) Територія, відведена під будівництво житлового будинку за адресою: вул. Дехтяренка, 22 (незавершене будівництво).

4 квітня було проведено прибирання вищевказаної території силами працівників Оболонської райдержадміністрації, КП ШЕУ та КП "ЖС "Куренівка".

      4) Територія в Пущі-Водиці за адресами: вул. Червонофлотська, 1,3,7,9. Великі території знаходяться в занедбаному стані.

    Були направлені листи на прокуратуру та власникам  вказаних земельних ділянок щодо приведення до належного санітарно-технічного стану.    

  В межах наданих повноважень, Оболонською районною в місті Києві державною адміністрацією проводяться організаційні заходи щодо приведення та утримання їх в належному  санітарно-технічному стані.  Вказані земельні ділянки до належного стану  приводяться під час проведення суботників силами  співробітників Оболонської райдержадміністрації, мешканців району, громадських організацій.

2. Відновлення благоустрою, після проведення аварійних робіт на інженерних мережах

  Проблемним питанням в Оболонському районі є відновлення благоустрою, після проведення аварійних робіт на інженерних мережах ПАТ "Київенерго".

   Станом на 10.04.2015 відкрито 107 аварійних контрольних карток.  Райдержадміністрацією направлено листи на Генерального директора  ПАТ "Київенерго" Фоменка О.В. щодо відновлення благоустрою в місцях проведення робіт.  Станом на сьогоднішній день ситуація залишається без змін зі сторони ПАТ "Київенерго".

 КП ШЕУ Оболонського району підготовлено 25 адрес під асфальтування в місцях проведення аварійних робіт.

 Утримання ТП, які на балансі ПАТ "Київенерго", в неналежному стані, а саме: графіті, плитка в аварійному стані та інше.

3. Стихійна торгівля біля станцій метрополітену "Оболонь", "Героїв Дніпра"  пл. Фрунзе,  пл. Шевченка, на перетині вулиць Вишгородської та Івашкевича, "блошиний ринок" біля зупинки міської  електрички "Зеніт".

Оболонська райдержадміністрація проводить відповідні заходи щодо ліквідації стихійної торгівлі та її наслідків.

4. Переміщення  покинутих автомобілів з території  району.

 Цьогорічний двомісячник з благоустрою проходить в умовах обмеженого бюджету, навіть фінансової скрути. Але попри всі економічні і фінансові негаразди, Оболонський район на належному рівні проводить всі необхідні та можливі заходи з весняного прибирання.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.