КМДА Київська міська державна адміністрація


8 квітня 2015

На засіданні Координаційної ради волонтерів Оболоні обговорили поточні питання

Відбулось чергове засідання Координаційної ради волонтерів Оболонського району. На засіданні були присутні керівник апарату Оболонської райдержадміністрації Петро Совенко та начальники структурних підрозділів РДА.

Члени ради прозвітували щодо проведеної протягом тижня роботи, обговорили проблеми, з якими стикаються, організовуючи гуманітарну допомогу. Основні питання, якими займались громадські організації, - це збір коштів та медикаментів для поранених, забезпечення обмундируванням бійців АТО, придбання генераторів, холодильника та морозильної камери, організація заходів для дітей з сімей-переселенців та заходів на підтримку бійців АТО у школах району, допомога вихованцям шкіл-інтернатів.

Спільними зусиллями організацій було проведено рейд по виявленню так званих псевдоволонтерів. Як з’ясувалось, деякі особи, які начебто збирають кошти на потреби АТО, є представниками благодійних організацій при благодійних фондах, і отримують від 20 і більше % від зібраних коштів. Нагадаємо, волонтерська діяльність відповідно до чинного законодавства є безоплатною, а тому зібрані пожертви від громадян не повинні витрачатись на зарплатню і потреби організації. Координаційна рада волонтерів Оболоні підготувала звернення в правоохоронні органи щодо виявлених зловживань.  

Під час засідання членами ради були окреслені плани та дії на найближчий час, запропоновані шляхи вирішення проблемних питань.

Наприкінці зустрічі слово взяла начальник управління праці та соціального захисту населення Оболонської РДА Олена Клебанова, яка повідомила присутнім про зміни до порядку призначення субсидій на житлово-комунальні послуги, що набирають чинність з 1 травня 2015 року.

     



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.