КМДА Київська міська державна адміністрація


18 березня 2015

Керівники КП прозвітували щодо фінансово-господарської діяльності за 2014 рік

Керівники КП прозвітували щодо фінансово-господарської діяльності за 2014 рік

 

Основне питання, яке заслухали та обговорили під час апаратної наради в Оболонській РДА, - «Про фінансово-господарську діяльність комунальних підприємств Оболонського району м.Києва за 2014 рік».

Щодо результатів діяльності районних КП в порівнянні з попереднім роком доповіла в.о.начальника відділу з питань майна комунальної власності Жанна Назаренко.

Станом на 01.01.2015 року у сфері управління Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації перебуває 15 комунальних підприємств: 6 - відносяться до  сфери житлово-комунального господарства, 9 - до інших галузей господарства, 2 з яких - КП «Транспортсервіс» та КП «Оболоньспецтранс» - перебувають в стадії ліквідації, і на даний час не ведуть господарської діяльності.

За результатами фінансово-господарської діяльності у 2014 році  загальну суму збитків комунальних підприємств  району зменшено більше, ніж у два рази

4 підприємства, за результатами фінансово-господарської діяльності у 2014 році, є збитковими. Об’єктивними причинами збиткових результатів  у підприємствах житлово-комунального сектору є:

- невідповідність розміру тарифів на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій з фактичними витратами (дані тарифи було розраховано і затверджено в 2010 році);

- відміна пільг з податку на землю для підприємств по утриманню житлового фонду, яка не врахована в тарифі на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій;

-  збільшення тарифів на вивіз твердого сміття ;

-  несвоєчасне відшкодування підприємствам ЖКГ пільг і субсидій за надання послуг з утримання будинків і прибудинкових територій та інші;

В галузевих підприємствах, як правило, основною причиною збиткового результату є  відсутність  своєчасної оплати  за виконані підприємством роботи і послуги (в основному  боржниками є бюджетні установи та організації).

У 2014 році комунальними підприємствами району до бюджету міста сплачено частину прибутку (девіденди) в розмірі  1007,5 тис.грн., це  на 10% більше ніж у 2013 році.

Комунальні підприємства району, що є балансоутримувачами майна,  у 2014 році отримали  за  надання в орендне користування майна територіальної громади м.Києва -  5 201,5 тис.грн., з цієї суми  до бюджету міста Києва сплачено частку в розмірі  1 540,9 тис.грн. Борги по сплаті до бюджету частки від оренди відсутні.

В ході апаратної наради кожен з керівників комунальних підприємств району прозвітували голові Оболонської РДА та присутнім на засіданні щодо результатів фінансово-господарської діяльності у 2014 році.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.