КМДА Київська міська державна адміністрація


6 вересня 2013

Столична влада кардинально змінить підхід до організації роботи міської електрички

Київська міська державна адміністрація тримає на контролі роботу міської електрички. Так, найближчим часом буде вирішено питання фінансування ремонту рухомого складу та відновлено графік роботи транспорту. Разом із тим, голова КМДА поставив перед профільними структурними підрозділами завдання запровадити кардинально новий підхід до структури управління та організації роботи кільцевої електрички. Про це йшлося на спільній нараді за участю представників КП «Київпастранс» та Південно-західної залізниці під головуванням профільного заступника голови КМДА Михайла Костюка.

«Сьогодні всі затрати на позаплановий ремонт рухомого складу, який є дуже зношеним, ми гасимо ситуативно. Це не може бути нормою, тож наше завдання – зробити роботу міської електрички стабільною, насамперед, змінивши систему управління», – зазначив Михайло Костюк.

Він також додав, що головною проблемою невиходу на лінію електричок є наднормова зношеність поїздів – деякі з них експлуатуються понад 30 років. За приблизними підрахунками, через це на бюджет міста лягають додаткові видатки на ремонт та утримання в сумі близько 3 млн. грн. на місяць. Тож столична влада розглядатиме можливість заміни рухомого складу, який був би менш затратним, а також адаптованим до міських умов. У свою чергу це дозволило б зменшити навантаження на міський бюджет.

За підсумками наради, заступник голови КМДА дав доручення створити робочу групу для аналізу роботи міської електрички й надати пропозиції щодо поліпшення її системи управління.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.