КМДА Київська міська державна адміністрація


14 лютого 2015

В Оболонському районі вшанували воїнів-інтернаціоналістів та учасників АТО

В Оболонському районі вшанували воїнів-інтернаціоналістів та учасників АТО

15 лютого виповнюється 26 років відтоді, як радянські війська залишили територію Афганістану. Саме в цей день українці вшановують пам’ять загиблих воїнів та віддають данину всім воїнам, загиблим у бойових діях у спекотних пісках і на гірських перевалах Афганістану та виконував інтернаціональний обов’язок в інших «гарячих» точках світу.

З метою вшанування воїнів-інтернаціоналістів в Оболонському районі відбулися урочисті заходи.

13 лютого відбулась святкова зустріч керівництва Оболонської райдержадміністрації з батьками та вдовами загиблих в афганській війні. Захід розпочав голова громадської організації «Спілка ветеранів Афганістану Оболонського району міста Києва» Марченко Вадим Михайлович. Долучившись до привітань, слово взяв голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Леонідович Цибульщак, який від щирого серця подякував воїнам за мужність та звитягу, за подвиг та активну громадянську позицію, вшанував світлу пам'ять солдат та офіцерів, яким не судилося вижити, виконуючи свій військовий обов’язок. Після офіційної частини матерям та вдовам загиблих в афганській війні було вручено матеріальну допомогу. 

14 лютого за ініціативи Спілки ветеранів Афганістану, Соціального Центру “Перспектива-Оболонь” та підтримки Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації у сквері за  адресою: вул. Мате Залки, 7/5 відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-патріотам України. В урочистостях взяли участь: Олександр Цибульщак - голова Оболонської РДА, Вадим Марченко - голова Оболонської районної спілки ветеранів Афганістану, Володимир Старовойт - голова Соціального Центру “Перспектива-Оболонь”, представники громадських організацій, ветерану Афганістану, родичі загиблих в АТО українських воїнів, мешканці району.

Також на заході був присутній батько загиблого «кіборга»-оболонця, Олексія Дурмасенка на позивний "Динамо", який загинув 29 грудня у Пісках.

«В ці дні ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав. На цій війні було випробувано все, на що здатна людина, що вона в змозі витримати. Вам повною чашею довелося зазнати і страждань, і горя, і відчаю, і труднощів. Звертаючись до вас, хочу сказати, ви зуміли не тільки зберегти узи військового братства - ви їх зміцнили у цивільному житті, зуміли подолати фізичні та моральні травми, спираючись, насамперед, на свою солідарність і взаємопідтримку. Важливо, що сьогодні ви передаєте свій військовий та життєвий досвід молодим воїнам Збройних Сил України, школярам, підтримуєте матерів, вдів і дітей своїх полеглих побратимів. Нині, на Сході нашої країни, вам разом з іншими патріотами України, доводиться захищати територіальну цілісність нашої Батьківщини. Дякую Вам за збереження бойового духу, готовність підставити плече у важку хвилину. Бажаю Вам і Вашим родинам здоров'я та достатку, добра та злагоди, мирного неба та добробуту» - зазначив голова району Олександр Цибульщак.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять воїнів, які загинули під час виконання інтернаціонального обов’язку, та полеглих героїв-патріотів України, які відстоювали цілісність нашої Батьківщини в боях з окупантами на сході нашої держави.

Сподіваємось, що найближчим часом в нашій країні нарешті запанує мир. Бажаємо всім нам спокою та миру, добра та злагоди, родинного затишку та благополуччя.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.