Головна  →  Новини  →  5 лютого 2015

Заходи для профілактики ГРВІ

ГРВІ – це гостра респіраторна інфекція. Респіраторна – значить проникає в організм разом з повітрям і вражає дихальні шляхи.

Профілактика ГРВІ – комплекс заходів, спрямованих на збереження здоров’я, бадьорості духу і ясності думки коли всі навкруги хворіють.

ГРВІ викликається різними вірусами, яких налічується більше 200 видів. Вони проникають в організм через ніс разом із повітрям і розмножуються там. Від ГРВІ не виробляється імунітет, так як кожен раз організм вражає інший вірус.

ГРВІ найбільш небезпечна для людей з ослабленим імунітетом - в першу чергу   дітям та людям похилого віку.

ГРВІ – можуть супроводжувати більш серйозні захворювання: пневмонія, гайморит або ангіна і надовго вибити з робочої колії.

Профілактика ГРВІ буває неспецифічна та специфічна. Неспецифічна профілактика:

- провітрювання приміщення якнайчастіше, віруси чудово відчувають себе в задушливому приміщенні;

- в період розгулу інфекцій пити вітамінізовані напої: морс із журавлини або смородини, відвар шипшини, на роботі відмінний варіант – чай з лимоном.

- намагатися  якомога менше контактувати з кашляючими ти чхаючими людьми – вони головне джерело інфекції;

- якомога  частіше мити руки, на них осідає велика кількість пилу та бруду, а саме в ній добре зберігаються бактерії та віруси;

- промивати ніс один раз на день в період епідемії та користуйтесь Оксоліновою маззю;

- намагайтеся прикривати рот і ніс під час кашлю та чихання аби запобігти розпорошенню інфікованих краплин слизу, які є основним джерелом зараження. Бажано це робити за допомогою одноразових серветок, які після використання одразу викидати у смітник. Якщо ви прикрили рот руками, їх необхідно вимити з милом чи обробити дезінфікуючим гелем, інакше усі Ваші наступні дотики становитимуть небезпеку для інших.

Дотримання цих елементарних правил суттєво підвищить Ваші шанси уникнути небезпечного захворювання.

Бажаємо Вам міцного здоров’я. 

Перейти до спискуВерсiя для друку