КМДА Київська міська державна адміністрація


31 грудня 2014

Звернення голови Оболонської райдержадміністрації Олександра Цибульщака з нагоди Нового року та Різдва Христового!

Звернення голови Оболонської райдержадміністрації Олександра Цибульщака з нагоди Нового року та Різдва Христового!

Дорогі оболонці!

 

Закінчується 2014 рік – складний, переломний, повний трагічних подій та втрат. Рік, який пробудив в нас, українцях, справжні високі почуття та людські якості: патріотизм, мужність, героїзм, відданість, милосердя, жертовність… І я вірю, що на хвилі духовного піднесення і розуміння необхідності змін, ми будемо впевнено рухатись до кращого майбутнього нашої країни.

На посаді голови Оболонської райдержадміністрації я вже 4 місяці. Це невеликий термін задля кардинальних змін та великих досягнень, але достатній, аби вивчити потенціал свого району, його досягнення та проблеми, сильні і слабкі сторони, та прикладаючи максимум зусиль, забезпечувати життєдіяльність району, продовжувати розвивати його в усіх галузях та сферах.

Першими серйозними завданнями, які постали переді мною, – це підготовка району до зими та опалювального сезону та проведення на належному рівні осіннього місячника з благоустрою.

Готуючись до зими проводили ремонти віконних рам, засклення вікон та відновлювлення опалення на сходових клітинах, утеплення квартир, ремонти стиків, покрівель, фасадів, електрощитових.

І все ж достатньо важко для нас розпочався опалювальний сезон в зв’язку з чисельними поривами тепломереж, а тому і затримкою підключення опалення в житлових будинках.

Через значну зношеність тепломереж, по яких постачається теплоносій до об’єктів Оболонського району, тривалий період, протягом якого по них не проводилось теплопостачання, призвели до надзвичайно великої кількості поривів тепломереж під час запуску опалення. Всього за період з 22 жовтня по 05 листопада було виявлено 62 пошкодження зовнішніх теплових мереж через які 147 житлових будинків були підключені до теплопостачання зі значним запізненням.

До речі, у сфері ЖКГ сьогодні проводимо серйозну роботу по реформуванню системи, яка має бути завершена в квітні 2015 року. Плануємо 3 житлово-комунальні підприємства об’єднати в одне, звісно без скорочення штату не обійтись, але, впевнений, якість обслуговування підвищиться.

Тим більше, в світлі суттєвого підвищення цін на житлово-комунальні послуги ми не тільки маємо допомагати в оформленні субсидій та компенсацій, а повинні надавати відповідної якості послуги.

В зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, дійсно, в рази збільшилась кількість звернень до управління праці та соціального захисту населення щодо призначення житлових субсидій. Організовано додаткові години прийому громадян. За 11 місяців поточного року звернулось за призначенням житлових субсидій 10,5 тисяч сімей, майже 10-тьом тисячам з них субсидії призначено. Комісія з питань призначення житлових субсидій райдержадміністрації розглядає виняткові випадки з урахуванням соціального статусу та матеріально-побутових умов проживання сім’ї. З початку року комісією розглянуто та призначено субсидію 954 сім’ям.

Підводячи підсумки результатів роботи за рік, хочу відмітити, що міською комісією з проведення осіннього місячника з благоустрою  Оболонський район визнано найкращим серед інших районів міста у виконанні заходів осіннього місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста в 2014 році. Це вже стало доброю традицією на Оболоні займати призові місця за підсумками проведення місячників з благоустрою. Плануємо і в наступному році утримати досягнуті позиції.

До речі, ще в 2011 році в районі було започатковано створення  серед житлової забудови екологічних зон. З 2011 року комунальними підприємствами із залученням мешканців району було  створено 33 екологічні зони. На даний час продовжується робота щодо їх благоустрою та створенню нових композицій.

Говорячи про благоустрій, не можу оминути болючу тему – МАФи. Вдалося очистити Оболонську набережну від МАФів та встановили механічні перешкоди, в кількості 15 одиниць, для унеможливлення заїзду транспорту на набережну. Крім того, для зручного відпочинку мешканців та гостей району нарешті було прибрано загорожу на верхній набережній.

З метою забезпечення  безперешкодного доступу до входів/виходів з метро, підземних переходів вжито заходи щодо звільнення 20м охоронних зон  станцій метрополітену "Петрівка", "Оболонь", "Мінська", "Героїв Дніпра" від МАФ і автолавок, встановлено декоративні вази для заборони заїзду автотранспорту в охоронні зони метрополітену.

За поточний період 2014 року в результаті проведеної роботи демонтовано 90 тимчасових споруд.

Крім того, проведена робота щодо збору пропозицій мешканців району щодо комплексної схеми розміщення МАФ в м.Києві в частині Оболонського району та надані до КМДА для подальшого врахування.

Вперше за останні 16 років ми провели виставку продукції промислових підприємств району. Метою виставки було представлення сучасного промислового комплексу Оболонського району та  привернення уваги органів державної влади до потенціалу товаровиробників задля їх активнішого залучення до виконання міських та державних замовлень.

Виставка підтвердила, що промисловість в Оболонському районі має серйозний потенціал для свого розвитку, хоча і переживає сьогодні не найкращі часи. Виробництво промислової продукції в районі представлено дев’ятьма галузями та здійснюється на 86 підприємствах, з яких 3 – державні. На виставці були  представлені 27 підприємств району, які не тільки наповнюють бюджет району та міста Києва, а й допомагають бійцям з зони АТО: на замовлення Міноборони, Нацгвардії, благодійних організацій та волонтерів шиють спальні мішки та бушлати, виготовляють медапаратуру для шпиталів міста та зони АТО, виробляють зброю. 

Ситуація в країні зіграла не на користь підприємств, але перевірила їх власників на людяність і патріотизм.

До речі, і працівники адміністрації неодноразово збирали кошти на закупівлю необхідних бійцям АТО речей та допомогу пораненим; підприємці району, торговельні заклади, школи та дитячі садки, громадські організації та прості мешканці також надають допомогу у вигляді продуктів харчування, одягу, засобів гігієни, виготовляють власноруч маскувальні сітки, набори сушених овочів та багато іншого і відправляють через військкомат та волонтерів бійцям АТО.

Надаємо допомогу і переселенцям, що мешкають на Оболоні. В нашому районі зареєструвались близько 6000 переселенців. З них компактно проживають в Пущі-Водиці в оздоровчих центрах «Джерело», «Супутник» та Центрі соціальної реабілітації «Ковчег» більше 400 переселенців зі Сходу і Криму. 4-м тисячам переселенців оформлена допомога.

Наше завдання як місцевої влади - створити всі умови для їх комфортного перебування в районі. Службами району неодноразово здійснювались виїзні прийоми за місцем їх проживання, надавались необхідні консультації та допомога. Діти влаштовані в навчальні заклади, всім надається необхідна медична допомога, хто виявляє бажання працевлаштуватись – допомагаємо. Багато переселенців працюють в медичних закладах району, у нових, недавно відкритих торгових центрах та інших установах та організаціях. Була проблема з підключенням опалення в «Джерелі», але ми винайшли можливість здійснити серйозний ремонт котельні та забезпечили тепло в приміщенні. Для дітей з родин переселенців організовуються різноманітні заходи, звичайно безкоштовно: екскурсії, майстер-класи, перегляди фільмів та мультфільмів, походи в дельфінарій, на футбольні матчі, в цирк тощо. Районні служби спільно з громадськими організаціями надають гуманітарну допомогу (одяг, іграшки, медикаменти та ін.)

Але не дивлячись на складну ситуацію в країні, ми забезпечуємо життєдіяльність району, розуміючи, що громада сьогодні вже більш вимоглива до влади, а наше завдання – відповідати цим вимогам.

 Не зважаючи на недостатнє фінансування соціальної та гуманітарної галузей, заклади освіти, культури, охорони здоров’я  та соціального захисту працюють на повне задоволення потреб мешканців району. Значно покращили та вдосконалили матеріально-технічну базу медичних установ, що дозволяє вчасно діагностувати хвороби, а значить більш ефективно проводити лікування.

Освіта в районі теж не стоїть на місці, а стрімко розвивається, впроваджуючи сучасні технології. В навчальних закладах району проводиться робота, направлена на впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес та забезпечення загальноосвітніх та дошкільних закладів сучасною комп’ютерною технікою.     

Школи району беруть участь у проекті«Енергоефективні школи». За результатами участі 285 школа виборола І місце та отримала нагороду - 130 тисяч грн. для модернізації школи. З метою забезпечення енергоефективного використання теплоносіїв та зменшення втрат енергії продовжуємо роботи по утепленню фасадів, заміні систем опалення та встановленню енергозберігаючих віконних систем як в закладах освіти, так і закладах культури, медицини та соцзахисту.

Розширюємо мережу інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами; вчителями розроблено авторську навчальну програму з математики для учнів 5-7 класів математичного, економічного та інформаційно-технологічного профілю, яка отримала гриф Міністерства освіти та науки; наші учні виборюють почесні призові місця на всеукраїнських конкурсах, фестивалях  та міжнародних змаганнях.

Є досягнення і в естетичному вихованні юних оболонців. Учні музичних та художніх шкіл беруть участь в чисельних конкурсах та фестивалях всеукраїнського та міжнародного рівня. 6 учнів шкіл естетичного виховання району - лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів - отримали творчі стипендії голови Київської міської державної адміністрації.

Оболонський район живе повноцінним та насиченим на події життям. І я сподіваюсь, те, що не змогли зробити в цьому році, як правило, із-за відсутності достатнього фінансування, ми реалізуємо в наступному. А планів, як завжди багато: продовжувати впровадження проектів з енергозбереження (реконструкція покрівель, утеплення фасадів, заміна вікон в закладах бюджетної сфери), облаштування пандусів, відновлення, нарешті, робіт з реконструкції парку «Оболонь» в урочищі Наталка, озеленення району та багато іншого.

Рік, що минає був нелегкий для України та українців. Але ми, зі свого боку, робили все можливе, щоб Оболонський район залишався незмінним лідером з багатьох економічних та соціальних показників в місті Києві. Ми не зупиняємось на досягнутому. Переконаний, що в Новому році нам вдасться успішно здійснити свої плани і задуми.

Напередодні Нового року всі загадують бажання і вірять, що вони обов’язково здійсняться. Нехай 2015 рік виправдає ваші добрі надії і сподівання, принесе достаток і добробут вашим сім’ям.

Хочу побажати всім нам, щоб Новий рік приніс такий довгоочікуваний мир, спокій та впевненість у завтрашньому дні.

Зичу всім міцного здоров’я, успіхів, благополуччя, щасливих днів і років життя.

З Новим роком та Різдвом Христовим!

 

З повагою

Голова Оболонської районної

в місті Києві державної адміністрації                               Олександр Цибульщак

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.