КМДА Київська міська державна адміністрація


17 грудня 2014

Оболонські школярі провели благодійний ярмарок «Відчуй, солдате, тепло моїх долонь»

Оболонські школярі провели благодійний ярмарок «Відчуй, солдате, тепло моїх долонь»

Більше одинадцяти тисяч гривень зібрали учні оболонської гімназії «Потенціал» на благодійному ярмарку. Дитячі кошти підуть на протезування бійця 95-ї аеромобільної бригади Олександра Кікіна. Ярмаркували не лише школярі. До благодійної акції долучилися їхні батьки, волонтери та жителі Оболонського району.

З самого ранку гімназія майоріла жовто-блакитними кольорами. Дітвора презентувала свої творчі доробки та продавала домашню випічку. Директорка гімназії Алла Малішевська жартує з цього приводу. Мовляв, не даремно з п’ятого класу учні вивчають економіку – підприємницькі таланти дітей по-справжньому проявилися під час акції. Що говорити, якщо школярі вторгували більше одинадцяти тисяч гривень.

Благодійний ярмарок «Відчуй, солдате, тепло моїх долонь» – це спільна ініціатива гімназії «Потенціал» та Соціального Центру «Перспектива-Оболонь». Організатори відзначають, що цей захід не просто ярмарок. Він, перш за все, є проявом громадянської позиції та патріотизму.

 

По-особливому спілкувалися учні гімназії з Олександром Кікіним, бійцем 95-ї аеромобільної бригади, який під час бойових дій отримав тяжке поранення. Кожному важливо було підійти до нього, подякувати за мужність та залишити від себе на пам'ять маленький оберіг.

«Цінність цього ярмарку в тому, що у дітей проявляється дух патріотизму та відчувається бажання допомагати ближнім. Тим, хто віддає своє життя за мир в Україні. Цінність саме у цьому, а не в матеріальному», – говорить Олександр.

Вчителі з турботою запитують у бійця, чи не втомила його дітвора, яка активно долучалася до спілкування та всього процесу ярмаркування. Той усміхається: «Ні, не втомився. Важливо відчувати їхню підтримку. Завжди приємно було отримувати на лінії фронту листи і малюнки від дітей. Знаю, вони й зараз підтримують наших хлопців, які залишилися "там"».


Після закінчення ярмарку, всі зібрані кошти передали Олександру. Після його слів подяки, що закінчилися словами «Слава Україні!», гімназією прокотилося гучне «Героям слава!». Без сумніву, спільна перемога українського народу починається саме із таких ініціатив. Небайдужість та участь кожного повинна стати потужною зброєю, яка допоможе захистити свій  дім, відстояти мирне майбутнє та збудувати нову Україну.


 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.