Головна  →  Новини  →  30 січня 2023

Віталій Кличко: Київ – єдине місто в Україні, яке придбало і підготувало до роботи 12 пересувних мобільних котелень. У процесі виробництва ще понад 10

Енергетична інфраструктура столиці продовжує бути головною ціллю російського агресора, який не припиняє обстрілів енергооб’єктів. Столична влада робить все для того, щоб зміцнити теплоенергетичний комплекс міста на випадок надзвичайних ситуацій. Тому Київ замовив виробництво та вже придбав 12 пересувних мобільних котелень. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після перевірки роботи однієї із модульних пересувних котелень. Її під’єднали до  теплопункту однієї зі столичних шкіл.

«Київ придбав 12 пересувних мобільних котелень, які вже отримало комунальне підприємство «Київтеплоенерго». У процесі виробництва ще понад 10 таких котелень для столиці. Ми першими в Україні впроваджуємо в роботу мобільні модульні котельні. Ці котельні, у випадку відсутності теплопостачання, можна оперативно розмістити в закладах соціальної сфери – лікарнях, школах, дитсадках. На сьогодні вузлами приєднання альтернативних теплоджерел оснастили вже 50 шкіл та 20 медзакладів міста», – повідомив мер столиці.

Він зазначив, що мобільну котельню можна доставити на причепі та підключити за кілька годин, під’єднавши до центрального теплопункту закладу. Така модульна котельня здатна безперервно постачати тепло протягом тижня у разі тривалої відсутності централізованого теплопостачання. Пересувні котельні можна експлуатувати навіть при температури мінус 30 градусів. Їхня дозаправка здійснюється автоматично. Виготовляють такі котельні в Україні. Їхня вартість вдвічі дешевша, ніж в Європі.

«Сьогодні ми робимо все, щоб забезпечити киян життєво важливими послугами. Тому місто і закупило необхідне обладнання, і продовжує залучати його в якості допомоги від міжнародних партнерів. Зокрема, від партнерів Київ уже отримав кілька сотень генераторів різної потужності», – нагадав Віталій Кличко.

У столиці наразі працюють понад 530 пунктів обігріву для киян. Також уже понад 60 котельних міста оснастили генераторами, що дозволяє не припиняти теплопостачання у випадку відсутності електрики.

kyivcity.gov.ua

undefined

 


 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку