КМДА Київська міська державна адміністрація


23 листопада 2022

29 листопада традиційно відбудеться Всеукраїнський день добрих справ – Щедрий вівторок

29 листопада в Києві вже традиційно відбудеться Всеукраїнський день добрих справ – Щедрий вівторок. Це міжнародний благодійний рух, який надихає мільйони людей робити добрі справи та популяризує культуру благодійності.

За словами організаторів, Щедрий вівторок не має конкретного формату чи плану дій. Він об’єднує людей, організації, медіа, школи та бізнес навколо благодійності та добрих справ. Кожна людина, організація чи бізнес можуть втілити в життя власну ідею, проєкт або захід. Долучитися може кожен охочий. Зокрема,  поділитися часом і талантом, грошима чи інформацією.

Цьогоріч у рамках Щедрого вівторка відбудуться онлайн Фестиваль добрих справКарта добра, цікаві збори, креативні колаборації і надихаючі історії. Зокрема, можна створити власну акцію або підтримати вже наявну.

У проєкті активну участь беруть і діти та школи з усієї країни. Навчальні заклади мають змогу влаштувати урок доброти, організувати добру акцію разом із класом, відвідати Школу благодійності, а також долучитися до Марафону добрих справ від Національного банку України. 

Головний збір цього року – на придбання пакуночків для немовлят від Буковини до Слобожанщини, які з’являться на світ у складний зимовий час 2022-23 року. Волонтери планують зібрати 1 175 000 грн, завдяки яким 500 мам із новонародженими малюками отримають теплі речі: зимовий конверт у візочок, зігрівальні ковдрочки, дитячі грілки.

Додатково.

Щедрий вівторок (англійською Giving Tuesday) виник у 2012 році у США і завдяки тисячам учасників поширився світом. Він був створений із простою ідеєю: спонукати людей робити добрі справи. Але за останні 10 років ця подія перетворилася на глобальний рух, який надихає сотні мільйонів людей з усього світу творити добро.

Україна приєдналася до ініціативи у листопаді 2018 року. А вже у 2020 році до неї приєдналися 126 тисяч учасників.  

 
kyivcity.gov.ua 
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.