Головна  →  Новини  →  22 листопада 2022

Із початку снігопадів інспектори благоустрою внесли майже 650 приписів щодо несвоєчасного прибирання снігу та накриження

Після погіршення погодних умов інспекція благоустрою посилено контролює прибирання вулиць столиці від снігу та накриження. Усього з початку снігопадів було внесено майже 650 приписів за порушення Правил благоустрою в частині прибирання снігу. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко.

«Ще на минулому тижні, після прогнозів Укргідрометцентру про погіршення погодних умов, інспектори благоустрою попередили всіх балансоутримувачів листом-пам’яткою щодо правил утримання балансової території під час снігопаду. У Правилах благоустрою міста Києва чітко визначено, що керівники підприємств, установ і організацій – як приватної, так і комунальної власності – несуть персональну відповідальність за прибирання балансової та прилеглої території. Через опади вихідні для інспекторів стали також робочими днями: вже о 06:00 ранку вони вийшли контролювати якість прибирання снігу. Всього з початку снігопадів було внесено майже 650 приписів. Дав доручення приділяти особливу увагу об’єктам соціальної інфраструктури: зупинок громадського транспорту, виходів із метро, шкіл та садочків, закладів харчування та торгівлі», – прокоментував Тимур Ткаченко.

Він закликав балансоутримувачів своєчасно прибирати наслідки негоди, адже йдеться про безпеку пішоходів і водіїв. Якщо прохання прибрати балансову територію ігнорується, інспектор складає протокол про адміністративні правопорушення за ст. 152 КУпАП. Кожен протокол тягне за собою накладення штрафу: для фізичних осіб від 340 до 1360 грн, на посадових осіб та підприємців – від 850 до 1700 грн.

Нагадаємо, що в Києві постійно триває протиожеледна обробка доріг. Протягом ночі і сьогодні вранці вулиці чистять та обробляють протиожеледними засобами 195 одиниць техніки «Київавтодору». До очищення територій також залучають техніку і працівників КО «Київзеленбуд» і керуючих компаній районів.

kyivcity.gov.ua


 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку