Головна  →  Новини  →  18 листопада 2022

«Вистояли на Майдані – переможемо у війні»: стартувала кампанія заходів до Дня Гідності та Свободи

21 листопада Україна відзначатиме дев’яту річницю Революції гідності. До цієї дати в Києві та регіонах запланована низка заходів. Про них 14 листопада розповіли учасники пресконференції в інформагентстві «Укрінформ».

У програмі – публічні дискусії, науковий форум, виставки, екскурсії та вшанування захисників України. Організатори наголошують, що Євромайдан 2013 року – був першим переможним боєм великої війни, тому гасло нинішньої кампанії – «Вистояли на Майдані – переможемо у війні».

Генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло відзначив, що програма складається з подій, які вже стали традиційними, і з нових заходів. Директор музею закликав долучатися до щорічного флешмобу #Бути_Гідним: ділитись спогадами, роздумами про Майдани та їх значення, і ставити цей хештег.

«Такі важливі дати допомагають мобілізувати нашу історичну пам'ять, більше розуміти причини й усвідомлювати історичні уроки, ставати сильнішими, опірнішими, бути переможними на всіх фронтах, які веде сьогодні Україна, захищаючи свою незалежність», – відзначив Ігор Пошивайло.

 

В.о. Голови Українського інституту національної пам’яті Максим Ярмистий вважає, що День Гідності та Свободи  – одна з найважливіших дат в історії України: 

«Революція гідності докорінно змінила наше бачення, розуміння вибору. Суспільство чітко показало, що прагне європейського шляху. У 2022 році Російська Федерація заходила на територію України з бажанням за три дні захопити столицю, але не врахувала одного моменту, що оце відчуття свободи, цей вибір наших громадян став одним із ключових чинників, що унеможливив реалізацію задумів ворога».

Із детальною програмою заходів можна ознайомитись на сайті Музею Революції Гідності.

uinp.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку