Головна  →  Новини  →  17 листопада 2022

У Києві запрацював Денний центр допомоги постраждалим від домашнього насильства

У Дніпровському районі Києва запрацював Денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства. Він працюватиме як філія Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству та надаватиме комплекс послуг для постраждалих. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Попри всі складнощі, ми запускаємо роботу нового центру. В нинішніх умовах, коли люди постійно перебувають у стані стресу, підтримка та допомога постраждалим від насильства є дуже важливою. І запуск такого центру – це важливий елемент єдиної системи протидії та запобігання насильству. Тут постраждалі зможуть отримати цілий комплекс послуг, зокрема психологічну, юридичну допомогу. Із першого вересня центр працював у тестовому режимі, і за цей час за допомогою звернулися вже більше 180 осіб. Серед них і внутрішньо переміщені особи, які постраждали від насильства в умовах війни», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що на базі Центру працюють мобільні бригади соціально-психологічної підтримки, які оперативно реагуватимуть на випадки насильства, що зафіксували працівники правоохоронних органів та де необхідна допомога фахівців.

Основними завданнями Денного центру є:

  • надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги постраждалим особам;
  • організація та підтримка груп взаємодопомоги постраждалих осіб;
  • організація та проведення семінарів і тренінгів для постраждалих осіб;
  • проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання повторним випадкам насильства щодо постраждалої особи та формування нульової толерантності до його проявів у суспільстві;
  • інформування населення про права постраждалих осіб та соціальні послуги, які надаються Денним центром.

Якщо ви постраждали від домашнього насильства чи насильства під час бойових дій та перебування в окупації, або переживаєте через війну – звертайтеся телефоном на муніципальну гарячу лінію «Телефон довіри» за номерами: 15-00 зі стаціонарного або 044-272-15-00 з мобільного. Фахівці Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству нададуть усю необхідну допомогу.

kyivcity.gov.ua

undefined

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку