Головна  →  Новини  →  16 листопада 2022

«Київводоканал» нагадує перелік речей, які не треба викидати в каналізацію через ризик аварій

Щодня на міських мережах водовідведення працює 17 аварійно-ремонтних бригад, майже сотня працівників, які забезпечують оперативне усунення аварійних ситуацій на каналізаційних мережах міста. Щоб зменшити кількість або взагалі уникнути аварійних випадків, ПрАТ «АК «Київводоканал» нагадує мешканцям багатоповерхівок Києва про перелік речей, які не можна викидати в унітаз.

«Робота внутрішньобудинкових каналізаційних мереж практично не залежить від відключень електроенергії. Система водовідведення у багатоквартирних будинках працює за гравітаційним принципом. Тобто все, що ви змиєте в унітаз, із ваших труб самопливом відправиться до каналізаційних колекторів, а далі – на каналізаційні насосні станції», – пояснили у підприємстві.

Разом із тим, у «Київводоканалі» наполегливо просять не викидати в каналізацію тверде побутове сміття, залишки їжі, вологі серветки та інші засоби гігієни тощо. Використання каналізації як смітника може привести до засмічення навіть за умов стабільного електропостачання. Щодня працівникам доводиться усувати близько 30 засмічень, що трапляються переважно через те, що споживачі використовують каналізацію не за призначенням.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку