Головна  →  Новини  →  10 листопада 2022

У Києві запрацював Центр допомоги врятованим людям, котрі виїхали з зони активних бойових дій чи окупованих територій,

У Києві відкрили Центр допомоги врятованим людям, котрі виїхали з зони активних бойових дій чи окупованих територій, можуть отримати комплексну соціально-психологічну підтримку. Участь у відкритті взяли Перша Леді України Олена Зеленська, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, заступниця голови КМДА Марина Хонда, представник фонду UNFPA в Україні Хайме Надаль.

«Цей Центр стане своєрідною «точкою входу» до отримання багатьох послуг для вимушених переселенців, які покинули свої домівки через війну. Зокрема, в Києві з 24 лютого таких осіб вже 200 тисяч. У Центрі допомоги врятованим люди, які втекли із зон активних бойових дій чи непідконтрольних територій, хто постраждав від війни, зможуть отримати комплексну соціально-психологічну підтримку. Психологи та юристи безкоштовно надають конфіденційну допомогу. Також люди можуть отримати інформацію про медичні послуги, гуманітарну допомогу, допомогу з поселенням», – зазначила Марина Хонда.

Варто зазначити, що це вже четвертий Центр допомоги врятованим в Україні.

Створення мережі Центрів допомоги постраждалим (ЦДВ) у населених пунктах України, які приймають постраждалих від війни, розпочав Офіс Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за підтримки UNFPA (https://ukraine.unfpa.org/), Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

У чутливих випадках, таких як сексуальне насильство під час війни, спеціальні кейс-менеджери на довгостроковій основі допомагають постраждалим подолати посттравматичний синдром і повернутися до нормального життя. Детальніше про роботу Центрів допомоги врятованим: https://cutt.ly/pVzt9nO

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни понад 7 мільйонів осіб залишили свої домівки у пошуках прихистку.

КМДА

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку