Головна  →  Новини  →  28 жовтня 2022

28 жовтня за розпорядженням НЕК «Укренерго» в Києві продовжуються екстрені відключення світла

Із 08:25 28 жовтня за розпорядженням НЕК «Укренерго» в Києві продовжуються екстрені відключення світла. Через значні пошкодження та дисбаланс в енергосистемі можливі застосування більш тривалих відключень електропостачання. Про це повідомляє ДТЕК «Київські електромережі».

Ситуація в енергосистемі напружена. Підприємство просить киян підтримати енергетиків у боротьбі на енергофронті. Для цього споживати електроенергію помірно: вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері – з 17:00 до 23:00. Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Через нічну атаку 27 жовтня з ладу вийшла низка критично важливих енергетичних об’єктів. У Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання. Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія НЕК «Укренерго» вимушена вводити безпрецедентні екстрені обмеження електропостачання.

Графіки стабілізаційних відключень, які складені напередодні, більше не актуальні. На жаль, найближчими днями зберігається висока можливість застосування більш жорстких й тривалих відключень електропостачання.

Енергетики разом зі спеціалістами НЕК «Укренерго», іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації.

Якщо після скасування стабілізаційного відключення не з’явилось світло, слід  повідомляти про це через канали комунікації Viber або Telegram бот, через сторінки у соцмережі Facebook ДТЕК «Київські електромережі». Фахівці зроблять усе необхідне, щоб оперативно усунути аварію та повернути світло.

КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку