Головна  →  Новини  →  19 вересня 2022

Зручність замовлення адміністративних послуг засобами телекомунікацій

Усі громадяни є споживачами адміністративних послуг. Останнім часом одним із найважливіших напрямів діяльності підрозділів ДМС в Україні стало надання адміністративних послуг. Оцінка якості надання послуг – це, фактично, перевірка діяльності підрозділу надання послуг щодо відповідності результату наданої послуги офіційно встановленим вимогам. Вона потребує комплексного підходу до вирішення поставлених завдань. Зокрема, упорядкування системи надання адміністративних послуг потребує системного підходу, удосконалення процедури їх надання – процесного підходу, відбору, підготовки, підвищення компетентності персоналу.

За нещодавній період з метою реального поліпшення та наближення рівня якості адміністративних послуг запроваджена можливість надання громадянам послуг за допомогою засобів телекомунікацій (телефону, електронної пошти, інших засобів зв’язку). Громадяни завжди мають можливість зателефонувати або надіслати лист електронною чи звичайною поштою.

Отримати інформацію про адміністративні послуги без сторонньої допомоги, громадяни можуть за допомогою:

-  облаштованих інформаційних стендах у підрозділах ДМС;

- веб-сайтів, на яких розміщується інформація про порядок надання відповідних адміністративних послуг, графік роботи підрозділів;

- електронної пошти;

- звичайною поштою;

- телефоном гарячої лінії.

Сервіс «Електронна черга», що на сайті ДМС України, дозволяє здійснити попереднє бронювання місця в черзі для отримання адміністративних послуг з оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Електронний сервіс дозволяє записатися в чергу для оформлення документа, заздалегідь зазначити всю необхідну інформацію, що скоротить час особистого візиту до підрозділу ДМС, а також сплатити послугу онлайн.

Записатися в чергу громадянин України може особисто через веб-сайт Державної міграційної служби. Після запису в електронну чергу та внесення інформації про заявника формується QR-код, який потрібно роздрукувати та пред'явити при відвідуванні підрозділу міграційної служби.

Сервіс дозволяє обрати регіон, дату та час відвідування територіального підрозділу ДМС.

Також можливо перевірити стан оформлення паспорту громадянина України та паспорту для виїзду за кордон можна через веб-сайт Державної міграційної служби. Для цього слід вести у полі такі дані для перевірки: для кого оформлювався паспорт (для дорослого чи дитини) та ввести дані паспорта громадянина України, на підставі якого здійснювалось оформлення.

За інформацією ДМС Оболонського райну

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку