КМДА Київська міська державна адміністрація


18 серпня 2022

У столиці зберігається тенденція до зростання кількості тяжких випадків захворюваності на COVID-19 – Валентина Гінзбург

У столиці зберігається тенденція до зростання кількості діагностованих випадків COVID-19, зокрема тяжких форм захворювання. До такого висновку можна дійти після аналізу статистики потрапляння пацієнтів до стаціонарних закладів. Так, якщо 1 серпня у лікарнях Києва перебувало 68 хворих на COVID, то сьогодні їхня кількість збільшилася до 143. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Вона зауважила, що легкі форми COVID-19 не потребують госпіталізації. Людина перебуває вдома, виконує рекомендації лікарів, дотримується карантинних вимог та згодом одужує. Проте, на жаль, буває, що хвороба діє на організм людини агресивно, спричиняє небезпеку для життя.

«Сьогодні медики усього світу солідарні в тому, що вакцинація від COVID-19 значно знижує ризики захворіти та практично нівелює загрозу розвитку тяжких форм коронавірусу з небезпечними ускладненнями. Тож рекомендація для тих, хто піклується про себе і близьких, однозначна: зробити щеплення», – наголосила Валентина Гінзбург.

Вона нагадала, що вакцинуватися можна в медичних закладах: центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах, а також у центрах масової вакцинації, що працюють у ТРЦ: «Gulliver», «River Mall», «Універмаг Україна». Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявочним принципом можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів.

Директорка профільного Департаменту підкреслила: у столиці створено максимально сприятливі умови для того, щоб зробити щеплення швидко, зручно та безпечно. Вона нагадала, що можна зробити першу дозу (для тих, хто ще не щепився), другу, бустерну та другу бустерну дози. При цьому другий бустер в Україні дозволено вводити всім особам віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами.

«На прикладі столиці ми переконались у тому, що вакцинація працює. Адже завдяки активності киян щодо щеплень від COVID-19 минулий спалах захворюваності не був таким безжальним до життів містян, як позаминулий. Дуже прошу, попри все проявіть свідомість: ревакцинуйтеся або зробіть своє перше щеплення. Також проконсультуйтеся з лікарем щодо доцільності щепити дитину, адже на сьогодні малі кияни також потерпають від цього захворювання і навіть опиняються у реанімаціях. Подбайте про себе і близьких. Здоров’я нам усім та перемоги!» – наголосила Валентина Гінзбург.

Телефони для довідок щодо адрес і годин роботи пунктів вакцинації від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/3KikfVD.

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.