Головна  →  Анонси  →  15 лютого 2022

У кінотеатрі «Братислава» відбудеться мистецький проєкт до Дня Героїв Небесної Сотні

18-20 лютого в кінотеатрі «Братислава» відбудеться мистецький проєкт «Роки війни та любові», присвячений Революції Гідності та війні на сході України. Про це повідомив Департамент культури КМДА.

У ці дні для вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Києві пройде низка культурно-мистецьких заходів, присвячених темам Революції Гідності та війни на сході України. За задумом організаторів, проєкт «Роки війни та любові», покликаний розповісти про те, чому війна, яка триває в Україні вже восьмий рік, не зламала і не може зламати волю українського народу. Впродовж трьох днів кияни та гості міста матимуть нагоду відвідати фотовиставку із фондів Національного музею Революції Гідності, покази тематичних фільмів та поетичні читання.

Під час заходів відвідувачі зможуть знайти відповіді на питання, що саме надавало сили та робило незламною волю захисників та захисниць, коли вони ціною життів захищали правду та гідність на вулицях Києва, боронили український Крим, відстоювали батьківщину в аеропорту Донецька, боролися в Іловайську та потрапили котел, виживали у полоні на сході України, оберігали та оберігають щоденно мирне життя українців.

Програма

18 лютого, п’ятниця

20:00 – 22:00 – експонування виставки фоторобіт «Любов під час війни» із фондів Національного музею Революції Гідності.

17:00 – 20:00 – показ кінострічок про Революцію Гідності та війну на сході: «Небо падає», «Зима, що нас змінила. Коктейлі Грушевського», «Зима, що нас змінила. Межигір’я. Батіна хата», «Зима, що нас змінила. Небесна сотня».

20:00 – 21:00 – урочисте відкриття проєкту «Роки війни та любові» за участю організаторів.  

19 лютого, субота

13:00 – 21:00 – експонування виставки фоторобіт «Любов під час війни» із фондів Національного музею Революції Гідності.

13:00 – 21:00 – показ кінострічок про Революцію Гідності та війну на сході України: «Переломний момент. Війна за демократію в Україні»,  «Крим. Як це було», «Кіборги. Герої не вмирають», «Позивний Бандерас».

15:00 – 17:00 – виступ українських поетів «Почайнинські читання». Митці прочитають вірші, присвячені Майдану, Небесній Сотні, війні на сході України.

20 лютого, неділя

13:00 – 21:00 – експонування виставки фоторобіт «Любов під час війни» із фондів Національного музею Революції Гідності.

13:00 – 16:00 – показ кінострічок про Революцію Гідності та війну на сході України «Вона та війна», «Донбас».

Місце проведення: вул. Олександра Архипенка, 5, кінотеатр «Братислава».

Вхід до кінотеатру «Братислава» – вільний.

Відповідно до карантинних вимог, відвідувачам потрібно мати з собою сертифікат вакцинації, документ про одужання від коронавірусу або негативний результат тесту.

Організатори проєкту: Департамент культури КМДА, Ініціатива АртБратислава, ГО «Громадський Рух Почайна», депутат Київради Костянтин Богатов, Національний музей Революції Гідності.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку