КМДА Київська міська державна адміністрація


13 січня 2022

Короткометражний фільм «Трагедія, уникнути якої може кожен»

 

Коли людина провалюється під лід, намоклий одяг тягне її вниз, а течія затягує під кригу, що суттєво зменшує шанси на порятунок. Сучасні кліматичні умови з короткотривалими періодами морозної погоди не дозволяють бути впевненими у достатній міцності льоду на водоймах.

У 2021 році фахівці КП «Плесо» створили короткометражний художній відеофільм «Трагедія, уникнути якої може кожен». Творчий задум спільно реалізували фахівці відділу зв’язків із громадськістю та Спеціалізованої аварійної рятувально-водолазної служби (САРВС) КП «Плесо». Мета двохвилинного фільму – переконати глядача не наражати своє життя на невиправданий ризик.

Імовірність виникнення багатьох надзвичайних ситуацій неможливо усунути повністю. Існують лише способи звести ризики до мінімуму. Основна ідея відео ґрунтується на тому, що на відміну від багатьох небезпек, нещасного випадку на кризі можна свідомо і гарантовано уникнути. Дотримуйтесь лише одного простого правила: не виходьте на лід. І тоді водолази не підуть шукати вас під лід.

pleso.kyiv.ua

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.