Головна  →  Новини  →  31 грудня 2021

"Ми стали першими у місті, хто створив спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства, - Кирило Фесик

"Ми стали першими у місті, хто створив спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства, - Кирило Фесик
Ще один новий важливий об’єкт відкритий у 2021 році в Оболонському районі міста Києва!
Заступниця голови КМДА Марина Хонда спільно із заступницею міністра соціальної політики Ольгою Ревук та головою Оболонської РДА Кирилом Фесиком перевірила готовність закладу до повноцінного запуску.
 
"Ми стали першими у місті, хто створив спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства, а також насильства за ознакою статі," - розповів на своїй сторінці у мережі Фейсбук голова Оболонської РДА Кирило Фесик.
 
"Якщо чесно, краще б у нас не було причин створювати таку службу але, нажаль, тільки офіційно за останні півроку було 550 звернень про насильство у сім’ї. І це тільки випадки, коли постраждалі мали сміливість офіційно звернутись до профільних служб, а насправді, таких випадків у 2-3 рази більше. Тому запит на допомогу таким людям серйозний!", - зазначає Кирило Олександрович.
 
Кирило Фесик подякував за підтримку в цьому проеті заступнику Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ользі Ревук.

"Радий, що маємо можливість реалізовувати такі соціально важливі проєкти. Проблеми насильства у сім’ї потрібно вирішувати і на загальнодержавному рівні, тому що це завжди комплексна проблема, на яку впливає і економічний розвиток, і рівень освіти, і доступність освіти, існування масштабних інформаційних кампаній та програм підтримки для соціально-незахищених груп українців. До речі, той факт, що проєкт створений на субвенцію із державного бюджету, свідчить про те, що це частина всеукраїнської політики", - підкреслив голова Оболонської РДА.
 
Для консультацій нової служби можна звернутись за телефоном: 097-680-77-21.
Сама служба праюцує з 9:00 до 18:00 (понеділок - четвер) та з 9:00 до 16:45 (п’ятниця).
 
Додатково
 
Оболонському районному  в місті Києві центру соціальних служб у 2021 році були виділдені кошти в сумі 3 084 815 грн. на  проведення капітального ремонту покрівлі, вхідної групи, місць загального користування, санвузла, трьох кабінретних кімнат та облаштування служби в сумі 350 000 горн. Кошти використані за призначенням.
 

Оболонськоий районний в місті Києві центру соціальних служб 
 
 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку