Головна  →  Новини  →  28 грудня 2021

У КМДА нагадали, які протиепідемічні обмеження діють у столиці

Кияни та гості столиці мають дотримуватися протиепідемічних правил та обмежень, встановлених для «жовтої» зони епіднебезпеки. Про це на своїй сторінці у Facebook нагадав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він також додав, що сьогодні в місті розпочалися шкільні канікули, які триватимуть до 9 січня, тож варто подбати про те, аби діти здоровими повернулися до навчального процесу.

«Сьогодні у місті вже зафіксовані випадки захворювання на новий штам коронавірусу Омікрон. Фахівці стверджують, що цей вірус має більшу контагіозність, ніж штам Дельта. За словами медиків, вакциновані пацієнти хворіють у легкій формі. Будь ласка, бережіть себе і своїх близьких! Не забувайте про елементарні правила безпеки, які ви всі знаєте: дотримуйтеся маскового режиму, тримайте дистанцію, користуйтеся антисептиками! А якщо почуваєтеся хворими, залишайтеся вдома», – закликав Микола Поворозник.

Він нагадав, що перелік обмежень, які діють у «жовтій» зоні, встановлено Постановою Кабінету Міністрів України № 1236 від 9 грудня 2020 року (зі змінами).

Окрім того, додатково в Києві заборонено:

  • користуватися послугами громадського транспорту (автомобільного, електричного, у тому числі метрополітену) пасажирам, окрім осіб, які не досягли 18 років, без наявності у них негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози; або «жовтого» чи «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання особи від зазначеної хвороби;
  • відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест на визначення антигена строком дії 72 години; або «зелений» COVID-сертифікат; або документ про одужання.

kyivcity.gov.ua

 
Перейти до спискуВерсiя для друку