Головна  →  Новини  →  24 грудня 2021

У Києві очікуються снігопади: дорожники готові до погіршення погодних умов, у всіх районах працюють пункти обігріву

За прогнозами синоптиків, у найближчі кілька днів в столиці очікуються снігопади. Місто готове до погіршення погодних умов та подолання наслідків негоди. Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«У Києві погіршуються погодні умови, синоптики прогнозують снігопади у кілька найближчих днів. Нагадую, що у місті працюють пункти обігріву, куди може звернутися кожен, хто потребую допомоги у ці морозні дні та під час негоди. Також на період погіршення погодних умов діє обмеження на в’їзд у місто великогабаритного транспорту, що дає нам змогу розвантажити дороги, а вранці та ввечері мінімізувати затори», – розповів Микола Поворозник.

Він додав, що до роботи в посиленому режимі вже готові дорожники. Спеціальну техніку КК «Київавтодор» розташовують на вихідних позиціях ще до початку опадів, аби оперативно розпочати обробку протиожеледними засобами та прибирання снігу. Для очищення й обробки вулиць загалом є 458 одиниць основної і 128 одиниць додаткової техніки. Де саме працює спецтехніка можна побачити на онлайн-мапі.

«Як завжди, у період погіршення погодних умов закликаю містян за можливості не використовувати особистий транспорт, а надавати перевагу громадському. Водіям нагадую, що припарковані автомобілі не мають заважати роботі спецтехніки, аби їх не довелося евакуювати. І будь ласка, будьте пильними та обережними на дорогах!» – підкреслив Микола Поворозник.

Він також зазначив, що столична інспекція благоустрою у період посилених опадів ретельно контролює снігоприбирання на балансових ділянках. Сніг біля будівель та споруд має бути прибраний, і власники несуть персональну відповідальність.

Нагадаємо, статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Для фізичних осіб – 340-1360 грн, для посадових осіб та підприємців - 850-1700 грн.


kyivcity.gov.ua

 
Перейти до спискуВерсiя для друку