Головна  →  Новини  →  21 грудня 2021

"Не рубай дерево!", - Київзеленбуд

На зображенні може бути: 2 людини, дерево, сніг та текст
 
Розпочинаємо вже традиційну передноворічну кампанію по захисту хвойних дерев у київських парках, скверах та лісах.
Напередодні новорічно-різдвяних свят молоді ялинки, сосни і навіть туї, ялівці та кипариси потребують посиленої охорони. Щоб вберегти деревця від зазіхань недобросовісних громадян, районні КП УЗН обробляють хвойні насадження спеціальними розчинами, зокрема, репелентами. Ці засоби у теплому приміщенні виділяють дуже неприємні стійкі запахи, тож новорічне дерево точно не принесе радості в дім.
Поки озеленювачі обробляють деревця «смердючими» речовинами, лісівники посилено патрулюють свої території, за потреби залучаючи працівників державної екологічної інспекції та патрульної поліції.
Нагадуємо, кожне самовільно зрубане чи зламане дерево тягне за собою штраф, розмір якого залежить від діаметру стовбура.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 року № 665, якщо діаметр стовбура дерева до 10 см, штраф складає 545 грн., від 10 до 14 см – 960 грн., від 14 см – 2465 грн.
Крім того, порушники будуть змушені сплатити адміністративні штрафи у розмірі від 30 до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян за кожне дерево (510 -1020 грн.).
 
Київзеленбуд
 
Перейти до спискуВерсiя для друку